18.11.2022. 16:32
0
Kukurbeto salata
Kada niste odveć gladni, ili jednostavno želite pojesti nešto lagano, onda je ova salata od tikvica savršen izbor. Ono što je još bitno, vrlo lagano i brzo se pravi.
Sastojci:

500 g tikvice
100 g parmezana
50 g rukole
1 luk srebrenac
1 svježi paradajz
korica ½ limuna
50 g badema
maslinovo ulje 
ulje
so
ruzmarin
svježi peršun

Tikvice izrežite na jednake kriške. Posolite ih, pouljite, te pospite ruzmarinom i sitno nasjeckanim svježim peršunom. Preko svega stavite sitno narendani parmezan, pa stavite peći u rernu na 180 stepeni oko 20 minuta.

U posebnoj zdjeli pomiješajte rukolu, paradajz izrezan na kockice, luk isjeckan na ploškice, sitno nasjeckane bademe i narendanu koricu limuna. Prelijte maslinovim uljem i dobro izmiješajte, pa poslužite uz zapečene tikvice.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.