Kada niste odveć gladni, ili jednostavno želite pojesti nešto lagano, onda je ova salata od tikvica savršen izbor. Ono što je još bitno, vrlo lagano i brzo se pravi.
Sastojci:
500 g tikvice
100 g parmezana
50 g rukole
1 luk srebrenac
1 svježi paradajz
korica ½ limuna
50 g badema
maslinovo ulje
ulje
so
ruzmarin
svježi peršun
Tikvice izrežite na jednake kriške. Posolite ih, pouljite, te pospite ruzmarinom i sitno nasjeckanim svježim peršunom. Preko svega stavite sitno narendani parmezan, pa stavite peći u rernu na 180 stepeni oko 20 minuta.
U posebnoj zdjeli pomiješajte rukolu, paradajz izrezan na kockice, luk isjeckan na ploškice, sitno nasjeckane bademe i narendanu koricu limuna. Prelijte maslinovim uljem i dobro izmiješajte, pa poslužite uz zapečene tikvice.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.