Odlučili smo se ponovo napraviti jedan ukusan složenac. Šta ćemo, kad volimo da jelo bude brzo gotovo, a opet ukusno.
Sastojci:
300 g buternut tikve
150 g crnog graha (iz konzerve)
1 luk
1 mrkva
3 češnja bijelog luka
300 g mozzarelle
ulje
so
biber
korica ½ limuna
svježi peršun
U većoj i dubljo tavi na ulju prepržite ploškice luka, pa kada porumeni dodajte narendanu mrvku i bijeli luk. Kratko dinstajte, pa dodajte kockice tikve i nastavite dinstati. Nakon par minuta, dodajte crni grah. Posolite, pobiberite i dodajte narendanu koricu limuna. Zatim, ubacite i krupno nasjeckan svježi peršun, pa sve dobro izmiješajte i dinstajte još 5-6 minuta.
Nakon toga, sve prebacite u vatrostalnu zdjelu ili tepsiju, a po vrhu poredajte malo deblje kriške mozzarelle. Stavite u rernu na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.