7.12.2022. 16:36
0
Banana pitice
S jufkom za pitu se, osim pita, mogu napraviti i različiti deserti. Prvo što nam pada na pamet je jabukovača, ali ovog puta umjesto jabuka naš kuhar se odlučio za banane.
Sastojci:

400 g jufke za pite
100 ml ulja
100 g smeđeg šećera
400 g banana
150 g oraha
100 g putera
korica i sok 1 naranče
1 kašičica arome banane

Uzmite 3-4 lista jufke, blago ih premažite uljem i posložite jedan na drugi. Na sredinu pospite malo smeđeg šećera, pa stavite oguljenu bananu, te pospite sa malo grubo samljevenih oraha i lijepo je umotajte jufku. Tako isto učinite sa ostatkom jufki i banana.

U većoj i dubljoj tavi zagrijte ulje (oko 50 ml) pa u njemu rastopite puter. Zatim u zagrijanu masnoću stavite pržite pitice. Pržite ih na srednjoj vatri oko 3-4 minute sa svake strane. 

Potom, smanjite vatru, pa dodajte smeđi šećer (oko 100 g) i ostatak grubo samljevenih oraha (50 g). Kada se šećer počne topiti, stavite koricu i sok naranče, te aromu banane. Na laganoj vatri pržite pitice dok se slatki umak ne zgusne.
 
KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.