23.1.2023. 11:11
0
Losos na zrnu boba
Losos jeste na cijeni, ali je užitak konzumirati ovu nevjerovatnu ribu. Naš kuhar je dodao i savršen prilog od povrća.
Sastojci:

500 g filea lososa
200 g putera
morska so

prilog od krompira:
2 krompira
1 kašika chili praha
ulje
mješavina začina
150 ml vode

prilog od boba:
250 g smrznutog boba 
100 ml vrhnja za kuhanje so
1 kašika gustina
kora korijena celera
svježi peršun
so
biber

Za početak napravite ukusni prilog od boba. Smrznuti bob dodajte u vodu i kuhajte prema uputi na pakovanju. Obično je preporučeno vrijeme kuhanja oko 10 minuta. Jedan dio (oko 100 g) skuhanog boba odvojite i ostavite sa strane. 

U posebnoj šerpi, u 200 ml vode, skuhajte koru od korijena celera i svježi peršun. Povrće odstranite, a u vodu od kuhanja ubacite bob koji te odvojili, pa štapnim mikserom izradite kremu. Dobivenu tečnost vratite u šerpu, dodajte vrhnje za kuhanje i uz povremeno miješanje pustite da proključa. Tada u smjesu dodajte gustin koji ste prethodno rastvorili u malo vode. Posolite, pobiberite i kuhajte dok se sos ne zgusne.

Za drugi prilog, krompir izrežite na malo veće kocke, pa ga pržite u tavi na malo više ulja. Začinite ga mješavinom začina i chili prahom. Kada fino porumeni, ulijte oko 150 ml tople vode i ostavite da kuha na laganoj vatri dok skoro ne upije svu tečnost.

Kako je za pripremu sočnog lososa potrebno najmanje vremena, njega pripremite posljednjeg. Rastopite puter, pa u njemu na lagnoj vatri popržite file lososa.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.