31.1.2023. 16:13
0
Slatko slane palačinke
Postoje periodi kada niste gladni, ali imate osjećaj da biste trebali nešto pojesti, a i dovoljno je vremena prošlo od vašeg posljednjeg obroka. Bez previše razmišljanja, rješenje je u slatko slanim palačinkama.
Sastojci:

200 g brašna
150 g špinata
2 jaja
1 banana
200 ml mlijeka
1 kašičica arome vanilije
1 kašika meda
50 g smeđeg šećera
20 ml ulja
korica ½ limuna
malo morske soli

preljev:
100 g krem sira
listići svježe mente
50 g smrznute kupine
1 kašika kikirikija
100 ml mlijeka

Najprije skuhajte špinat. Prebacite ga u dublju zdjelu, pa dodajte bananu, narendanu koricu limuna, malo morske soli i 100 ml mlijeka. Štapnim mikserom izradite glatku smjesu.

Potom, u posebnoj zdjeli izmiksajte jaja, pa im dodajte 100 ml mlijeka, aromu vanilije, med i smeđi šećer i nastavite miksati. Kada se sastojci sjedine, dodajte smjesu od špinata. Na kraju, u smjesu umiješajte ulje i brašno.

Od dobivene smjese pržite palačinke oko 1-2 minute sa obje strane. 

Nakon toga, pripremite super ukusni preljev. U dublju zdjelu stavite krem sir, listiće mente, smrznute kupine, kikiriki, pa sve prelijte mlijekom. Štapnim mikserom izradite kremu s kojom ćete preliti palačinke.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.