14.3.2023. 16:09
0
Piletina na kašiku
Ne moraju se sva variva krčkati cijeli dan. Piletina na kašiku je gotova za pola sata, a dobit ćete super ukusni kuhani obrok.
Sastojci:

2 bataka sa zabatkom
1 luk
1 mrkva
100 g batata
¼ korijena celera
3 češnja bijelog luka
100 g leblebija (iz konzerve)
150 g crvenog graha (iz konzerve)
200 g pelat paradajza
200 ml pilećeg temeljca
ulje
so
biber

Za početak u šerpu ulijte oko litar vode, začinite s mješavinom začina i ubacite batake sa zabatkom da se kuhaju oko pola sata.

U većoj i dubljoj tavi na ulju prepržite luk, pa dodajte mrkvu i batat, te korijen celera i bijeli luk. Poslije par minuta dodajte leblebiju i crveni grah, koji ste prethodno ocijedili, a, potom, i pelat iz konzerve. Sve dobro izmiješajte, pa kad proključa ulijte oko 200 ml temeljca u kojem se kuhalo meso. Posolite i pobiberite po želji, pa pustite da krčka oko 10-15 minuta.

Skuhanu piletinu usitnite, pa je pred kraj kuhanja dodajte u varivo. Ukoliko želite da jelo bude „čorbastije“ ulijte i ostatak temeljca.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.