17.3.2023. 13:41
0
Slana štrudla s tikvicama
Lisnato tijesto je tako podatno da bismo ga mogli jesti i solo, ali vrhunac je ipak kada ima uksuni nadjev. Napravili smo slanu verziju štrudle sa sirom i tikvicama.
Sastojci:

400 g lisnatog tijesta (1 pakovanje)
250 g svježeg sira
2 jaja
1 ljubičasti luk
1 tikvica
so
brašno

U zdjeli pomiješajte sir s jednim jajetom i sitno nasjeckanim lukom. Po želji posolite. Tikvicu narežite uzduž na tanke listove, a drugo jaje umutite i ostavite sa strane.

Obično u pakovanju lisnatog tijesta dođu dva jednaka dijela, pa ih na pobrašnjenoj površini blago razvaljajte.

Rubove oba tijesta premažite umućenim jajetom, pa po sredini poslažite listove tikvice. Po njima ravnomjerno rasporedite nadjev od sira, pa sve zarolajte u oblik štrudle. Po vrhu tijesta možete oštrim nožem urezati linije kao ukras. Umotane štrudle premažite ostatkom umućenog jajeta pa stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite pola sata.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.