7.6.2023. 16:16
0
Mekani but iz rerne
Ko bi rekao da meso buta može biti tako mekano...? A, može! Recept je jednostavan, iziskuje malo više vremena, ali rezultat je spektakularan!
Sastojci:

500 g junećeg buta
1 ljubičasti luk
500 g mladog krompira
250 ml bezalkoholnog piva
so
ulje
mješavina začina
tucana ljuta paprika
svježi peršun

Komad buta nasolite i utrljajte dobro so, pa ga popržite na ulju u tavi sa svih strana. Meso izvadite iz tave, a u nju ubacite na ploške narezan ljubičasti luk. Kad luk omekša, dodajte mladi krompir. 

Začinite sve sa mješavinom začina, tucanom ljutom paprikom i svježim peršunom, pa pržite 4-5 minuta. Zatim, vratite meso, sve prelijte bezalkoholnim pivom i pustite da proključa. Nakon toga, sve prebacite u tepsiju i stavite peći na 180 stepeni oko 40 minuta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.