11.12.2024. 16:39
0
Punjeni hljeb
Punjeni ili raspuknuti hljeb donosi raskoš na vaš sto. Miriše tijesto, a mirišu paradajz i bosiljak i nemoguće ga je prestati jesti.
Sastojci:

800 g brašna
150 ml mlijeka
30 ml maslinovog ulja
2 jaja
1 kesica instant kvasca
1 kašika šećera
malo soli
150 ml tople vode
1 kašika brašna

nadjev:
100 g sušenog paradajza
20 g svježeg bosiljka
50 g parmezana
3 češnja bijelog luka
cherry paradajz
maslinovo ulje 

1 jaje za premazivanje

Najprije aktivirajte kvasac i to tako što ćete u jednoj zdjeli pomiješati kvasac, šećer, so, malo brašna i tople vode. Dobro izmiješajte i ostavite na toplom.

Nakon toga, u veću zdjelu uspite brašno, pa mu dodajte aktivirani kvasac, toplo mlijeko, maslinovo ulje i jaja. Mijesite tijesto dok ne postane glatko.

Dobivenu smjesu prebacite na pobrašnjenu površinu, pa je razvaljajte u oblik kruga i na debljinu oko 0,5 cm. Tijesto, najprije premažite maslinovim uljem, a potom po njemu rasporedite sitno nasjeckan suhi paradajz, bijeli luk i svježi bosiljak. Preko svega stavite narendani parmezan, te tijesto umotajte u rolnu.

Prebacite hljeb u tepsiju i vrhom oštrice noža ga blago zarežite po sredini. U dobiveni otvor poredajte cherry paradajz, a tijesto premažite umućenim jajetom.

Stavite peći u zagrijanu rernu na 180 stepeni oko pola sata.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.