12.6.2018. 15:51
0
“Sretan sam i sav u plaču otkad mi je advokat javio. Zaplakao sam od radosti kada sam čuo da je tužilac ispravno postupio i da je dozvolio da se brani sa slobode. O detaljima dalje ne znam još. Sad će biti neki proces, jer kao postoji nešto"
Selmir Mašetović, bh. student koji je 22. maja uhapšen u Turskoj, pušten je danas da se brani sa slobode, što je potvrdio i njegov otac, Husein Mašetović.
Husein Mašetović, Selmirov otac, rekao je za Source.ba portal da je sretan što je dobio tu priliku da se brani sa slobode. 

“Sretan sam i sav u plaču otkad mi je advokat javio. Zaplakao sam od radosti kada sam čuo da je tužilac ispravno postupio i da je dozvolio da se brani sa slobode. O detaljima dalje ne znam još. Sad će biti neki proces, jer kao postoji nešto. Hvala svima što je do toga došlo da se to počelo rješavati. Nisam još razgovarao sa sinom. On treba uzeti svoje stvari i oko 19. 00 sati bi se trebao vratiti u svoj studentski dom”, rekao je Husein. 

Naveo je da ne zna koliko bi sam process trebao trajati. 

“Ostao mu je još taj jedan ispit. Postoje kao neke osnovane sumnje. To se odnosi za onaj period kada je on preko stipendije bio. Ja sam rekao i ako je nešto bilo to su mogle biti samo zloupotrebe, da je neko nešto uradio. Najbitniji je taj datum (vojnog udara), ali on tada nije bio u Turskoj, znači neko je to iskoristio i napravio zloupotrebu ličnih podataka”, naveo je Husein.

Službenici turskih policijskih agencija uhapsili su Selmira Mašetovića 22. maja, zbog sumnje da je povezan s FETO-om, organizacijom koju vlasti u Republici Turskoj smatraju terorističkom. 

Inače, Mašetović je 24-godišnjak iz Gradačca koji je školovanje nastavio u Turskoj.




(Lejla Trle)
 
 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.