13.12.2018. 14:20
0
"Ni fudbaleri ne zaobilaze nekontrolisanu suplementaciju. U FK Sarajevo su prepoznali da je zdrava ishrana bitan faktor za uspjeh"
O zdravoj ishrani, skrivenim dodacima, kao i o suplementaciji i dodacima ishrani te dodacima u okviru trenažnih procesa razgovarali smo sa nutricionistkinjom Amlom Ivković - O'Reilly koja je član udruženja nutricionista Irske, udruženja nutricionista Velike Britanije i kraljevskog Medicinskog udruženja Velike Britanije.

Prema mišljenju Amele Ivković - O'Reilly Bosanci i Hercegovci su pretili, što dovodi do mnogobrojnih zdravstvenih komplikacija.

Kako kaže najviše je zabrinjava činjenica da je kod nas sve više djece koja su pretila i koja konzumiraju nezdravu hranu, što bi u konačnici moglo dovesti do toga da izrastu u tzv. vječite pacijente sa nizom zdravstvenih dijagnoza.

Također, razgovarali smo i o sumnjivim proizvodima koji se reklamiraju, a koji su namjenjeni osobama sa viškom kilograma. 

Bilo je riječi i o suplementaciji te njihovoj upotrebi u rekreacijskom i profesionalnom bavljenju sportvom.

Amela je također i nutricionista za tim Fudbalskog kluba Sarajevo. 

Cijeli razgovor možete pogledati u priloženom videu. 


Novinar: Lejla Trle
Snimatelj i montažer: Almir Biber
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.