19.12.2018. 12:27
0
Koliko često posjećujemo psihijatre: Nedostaje nam komunikacije, ne možemo krivca tražiti u drugima
O stanju Bosanaca i Hercegovaca sa aspekta stručnjaka iz oblasti i psihijatrije za Source.ba portal govorila je prof. dr. sci psihijatar Alma Bravo - Mehmedbašić.

Psihijatrija (grčki psyche - duša, iatrea - liječenje) klasično je određena kao medicinska struka koja se bavi nastankom, razvojem, manifestacijama bolesti čovjekove ličnosti koji proizlaze iz subjektivnoga individualnog života ili njegova odnosa s okolinom.

Sa doktoricom Mehmedbašić razgovarali smo o tome koliko Bosanci i Hercegovci posjećuju psihijatre, u kojim slučajevima je bitno da se obrate za pomoć te koji su pokazatelji koji upućuju na to da se pojedinac ne može nositi sam, bez stručne pomoći, sa nekom situacijom, stanjem i sl. 

Cijeli intervju sa prof. drs. sci Almom Bravo-Mehmedbašić možete pogledati u videu iznad.




Novinar: Lejla Trle
Snimatelj i montažer: Almir Biber 

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.