9.1.2020. 15:45
1
Sarajka koja vodi i uređuje vijesti na TRT Worldu govori o izazovima novinarstva i odlasku mladih: Od Katara do Istanbula uvijek pronađem nekog uspješnog iz BiH
Za Source.ba portal govorila je Nafisa Latić, novinarka koja trenutno radi kao producentica i voditeljica na TRT Worldu.

Nafisa Latić, koja je svoju karijeru počela prije desetak godina na lokalnim i inostranim medijima, govorila nam je o svojim iskustvima, izazovima, ali i najznačajnijim trenucima koji su obilježili njenu karijeru.

Kako izgleda kada ste dio jedne velike TV platforne sačinjene od profesionalaca iz svih krajeva svijeta, kako je biti novinar u stranoj zemlji u periodu terorističkih napada, državnog udara i u trenutku lokalnih i svjetskih previranja, o svemu ovome razgovarali smo sa mladom Sarajkom.

Nafisa trenutno živi i radi u Istanbulu, ima uspješnu karijeru i širok krug poznanstava, međutim namjera joj je ipak da se u što skorijoj budućnosti vrati u Bosnu i Hercegovinu. 

Njeno životno i profesionalno iskustvo iskoristili smo i da prokomentarišemo sveprisutni problem sa kojim se suočava naša država, a to je odlazak mladih.

Cijeli intervju pogledajte u videu. 


Novinar: Lejla Trle
Kamerman i montažer: Izet Tahirbegović 

 
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.