30.7.2020. 12:52
1
Iako raste broj zaraženih ugostitelji traže da se radi duže: Lako je komentarisati na društvenim mrežama. Ako se ovako nastavi sve ćemo otpustiti. Upadaju nam i na svadbama
Privrednici, ugostitelji i muzičari okupili su se dnas ispred zgrade Parlamenta BiH kako bi izrazli nezadovoljstvo trenutnom situacijom, tačnije reakcijama i mjerama Kriznog štaba.

Iako raste broj zaraženih ugostitelji traže da se radi duže: Lako je komentarisati na društvenim mrežama. Ako se ovako nastavi otpustit ćemo sve radnike. Upadaju nam i na svadbama


Adil Šurković, ugostitelj i vlasnik nekoliko objekata u Sarajevu rekao je ovom prilikom da je bio prinuđen zatvoriti neke od objekata, a samim tim i otpustiti više od 20 uposlenika. 
"Prije pandemije koronavirusa imao sam 45 radnika, a trenutno ih ima 20.
Oko 50 ugostitelja i muzičkih radnika iz Federacije BiH koji su se danas okupili zahtijevaju da se ukine ograničenje radnog vremena, a ako se to ne desi, da im se plate doprinosi, jer, kako navode, veliki broj ljudi ostaje bez posla i nema od čega da živi.

Također, Bojan Veselinović, advokat koji je angažiran ispred ugostiteljskih radnika u FBiH, kazao je novinarima da će od Vijeća ministara BiH tražiti, ukoliko mjere potraju, da se ukine plaćanje PDV-a ugostiteljskim objektima i da ih lokalne zajednice, u kojima posluju ti objekti, oslobode plaćanja iznajmljivanja objekta dok traju mjere.

Kada je riječ o trenutnoj situaciju po pitanju pandemije koronavirusa u našoj državi, uz porast broja pozitivnih slučajeva Covida-19, Bosna i Hercegovina našla se na prvom mjestu Worldometersa po broju registrovanih slučajeva zaraze koronavirusom u Evropi po milionu stanovnika.

Novinar: Lejla Trle
Kamerman: Izet Tahirbegović
 
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.