12.10.2015. 10:51
0
Napravite sami BB kremu
BB kreme djeluju kao “all-in-one” kozmetički proizvodi koji ujedinjuju formulacije za njegu kože i dekorativnu kozmetiku. One bi trebalo da hidratizuju, prekriju nedostatke, smanje vidljivost pjega različitog porijekla, ujednače ten, i da koži daju blistav sjaj i zaštite kožu od UV zračenja.

U svome neseseru uvijek imate tečni puder, kremu za lice i mlijeko za sunčanje - e samo to vam i treba za BB kremu.

Pored ovih sastojaka, nema potrebe da kupujete posebnu, jer svakako već koristite provjerene proizvode za koje znate da vam odgovaraju. 

BB krema je odličan preparat koji je dio moderne kozmetike. Ona pruža licu svjež i prirodan ten, štiti od štetnih sunčevih zraka i hidrira  kožu. BB krema sadrži sve predonosti pudera, hidrantne kreme i mlijeka koje sadrži zaštitni faktor.

BB kreme  djeluju kao “all-in-one” kozmetički proizvodi koji ujedinjuju formulacije za njegu kože i dekorativnu kozmetiku. One bi trebalo da hidratizuju, prekriju nedostatke, smane vidljivost pjega različitog porijekla, ujednače ten, i da koži daju  blistav sjaj i zaštite kožu od UV zračenja.

Kada već znamo osnovne sastojke BB kreme, sada samo treba malo strpljenja da napravite nijansu koja vam savršeno odgovara.

Sastojci:

Hidrantna krema za lice
Tečan puder ili krem puder
Mlijeko za tijelo sa zaštitnim faktorom
U praznu kutiju potrošene kreme ili bilo kakav drugi čisti sud stavite kašiku mlijeka sa zaštitnim faktorom, kašiku hidrantne kreme i kašiku tečnog pudera. Sve to fino promješajte dok se boja ne sjedini.

Ako želite da krema bude više pigmentirana, onda logično dodajte još malo više pudera. Isto tako, ako smatrate da je previše svijetla za vaš ten, stavite malo rumenila u prahu i fino pomiješajte dok se boja ne sjedini.

(Merima Druškić)
 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.