29.11.2015. 8:28
0
Uz određene poteze šminkom možete napraviti kontraefekat i izgledati još strarije
Kako brojne žene ulaze u poznije godine, svakako se mora promijeniti i način šminkanja, jer niste uvijek djevojka od 20 godina.

Piše: Haris Ahbabović

Ipak, brojne žene prave ogromne greške, pokušavajući šminkom da prekrije bore, te žele da izgledaju što mlaše pomoću šminke.

Ono što sve one ne shvataju jeste da se time samo postiže suprotan efekat - nesavršenosti i bore bit će još naglašenije, lice će izgledati vještački, a vi punu deceniju stariji, savjetuje Stil Kurir.

Zabluda je da će veća količina pudera ili rumenila pokriti ono što želite da sakrijete, osim što ćete pogoršati izgled, još ćete i isušiti kožu. Ako želite da pokrijete bore, opredijelite se za hidratantni, kremasti tečni puder, a ukoliko imate masnu kožu, tražite onaj sa mat efektom.

I dalje možete da koristite rumenilo, kao i kameni i puder u prahu, ali sve to svedite na minimum. Predio oko očiju potpuno izbjegavajte, jer će na njemu bore biti najviše istaknute.

SminkaZene
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.