13.1.2016. 16:04
0
Savjeti koji će vam pomoći da izbjegnete kupovinu pogrešnog pudera
Puder je temelj i prva stvar koju stavljamo na lice kada krenemo sa šminkanjem.

U drogerijama ima raznih pudera po različitim cijenama i teško je izabrati onaj pravi. Upravo zbog toga vam donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da izbjegnete kupovinu pogrešnog pudera. 

Taman puder

Djevojke često izaberu pudere koji su i do tri nijanse tamniji od njihovog tena. To je velika greška jer zbog toga lice izgleda neuredno. Izaberite puder u nijansi svog tena, a boju licu dajte pomoću bronzera.

Jeftin puder

Jako jeftini puderi često imaju i lošu teksturu. Radije uštedite na lakovima za nokte, sjenkama i rumenilima.

Puder za pogrešan tip kože

Imate mješovitu kožu, a nosite puder sa svjetlucavim česticama? Ili imate suhu kožu, a nosite puder za matiranje? Nošenjem pogrešnog pudera mučite svoju kožu i izgledate neuredno.

Puder koji ste uzeli od drugarice

Izbjegavajte pudere koje su vam preporučile drugarice i koristite isključivo one koji odgovaraju vašem licu.

Gust puder

Vrlo gust puder loše izgleda na mladom licu, čak i ako je zahvaćeno bubuljicama. Dozvolite koži da diše i odaberite laganiju varijantu pudera, piše Telegraf. 

(Adna Zukanović-Zilić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.