26.1.2016. 21:38
0
Savjeti pomoću kojih ćete imati lijepe, čvrste i njegovane nokte
Uz malo truda svi mogu imati lijepe i njegovane nokte koji se ne listaju i ne lome.

Potrebno je samo da budete strpljivi i da se pridržavate sljedečih savjeta i već za nekoliko sedmcia vidjet ćete rezultate. 

Zaboravite na aceton

Neko vrijeme prestanite lakirati nokte ili koristite samo bezbojni lak za jačanje. Međutim, ako ste već ovisni o bojama, obavezno nabavite uljni odstranjivač laka za nokte, koji ih neće isušivati poput acetona.

Vaši nokti nisu alat

Otvaranje čepova, cijeđenje mitisera, otvaranje pisama… Sve ovo šteti vašim noktima.

Ishrana je važna

Za jačanje noktiju dobre su namirnice bogate cinkom, selenom i vitaminima, kao što su zeleno povrće, mlijeko, sir, sjemenke suncokreta i smeđa riža.

Pratite uputstva

Ako ste odlučili da isprobate neke od preparata za rast i jačanje noktiju, bilo u pilulama, bilo u vidu specijalnih lakova za nokte – držite se onoga što piše na kutiji. Važno je redovno pratiti terapiju i ne preskakati doze.

Mažite ruke

Hranjivu ili hidratantnu kremu za ruke nanosite nekoliko puta dnevno, a pri svakom nanošenju utrljajte je i u nokte i zanoktice, piše Telegraf. 

(Adna Zukanović-Zilić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.