4.2.2016. 18:16
0
Kako soda bikarbona pomaže u njezi kože
Soda bikarbona nije samo kuhinjski sastojak koji se koristi za pečenje kolačića ili kao prirodan uništivač neugodnih mirisa iz frižidera. Soda bikarbona takođe je i zahvalan kozmetički sastojak.
Postoji mnogo načina na koje ovaj proizvod možete uklopiti u svoju beauty rutinu, od miješanja s omiljenim šamponom do djelotvorne paste za zube zbog koje ćete imati svjež dah kao da ste upravo napustili stomatološku ordinaciju.

Po pitanju njege kože soda bikarbona može itekako pomoći.

"Soda bikarbona može se koristiti u brojne svrhe, uključujući blagi piling kako biste nježno uklonili mrtve ćelije sa površine kože ili čak kako bi uklonili tragove vještački stvorene boje sprejevima za samotamnjenje. Takođe, soda bikarbona ima sposobnost uklanjanja akni zbog antibakterijskih svojstava", otkriva američki dermatolog Jessica Viser.

Prije nego što se obezbjedite zalihama sode bikarbone, doktorica Viser upozorava da ne pretjerujete. Prekomjerno korištenje sode bikarbone s ciljem njege kože može dovesti do suhoće i iritacije. Osobama koje već imaju kožne probleme poput prirodne suhoće ili osjetljivosti zato se korištenje sode bikarbone nikako ne preporučuje.

Ako vam se beauty projekti "uradi sama" koji uključuju sodu bikarbonu ne čine zanimljivim, uvijek možete posegnuti za proizvodima poput pudera za sve namjene koji u sebi sadrži aktivne sastojke sode bikarbone.

Ako namjeravate da u svoju rutinu njege uključite sodu bikarbonu, počnite polako. Zbog rizika od isušivanja i osjetljivosti kože, korištenje sode bikarbone preporučuje se jednom sedmično. Ako dobro podnosite sastojak kao što je soda bikarbona, tretman možete obaviti i do dva puta sedmično, savjetuju stručnjaci.

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.