12.2.2016. 13:51
0
Puter idealan za meku kožu
Kada pomislite na maslac vjerovatno prvo što vam padne na pamet su kolači. Ali maslac može biti poslasica i za vašu kožu. Posebno u zimskom periodu.

Maslac ili puter, kako je još poznat kod nas, idelan je za njegu kože u zimskom periodu, pišu “Nezavisne“.

– Za njegu kože, posebno zrelije i suve, preporučljivo je koristiti ši i kakao buter jer imaju izuzuzetna hranljiva svojstva. Takođe, ovi buteri su dobri u borbi protiv starenja.

Šta je to zbog čega je buter tako dobar za kožu? Kako starimo tako se koža tanji, a puter štiti lipidni sloj na površini kože. Pored toga, sadrži sastojke koji ne zapušavaju pore i bogat je esencijalnim masnim kiselinama i vitamina.

Puter je čest je sastojak krema za hidrataciju, a kako ima prirodno protivupalno dejstvo može se koristiti i za osjetljivu kožu.

– Ako imate zreliju kožu možete ga koristiti svakog dana, dok se za mlađu kožu preporučuje kao noćna krema.

Izbor je veliki, ali čini se da prvo mjesto ipak zauzima ši puter. Ovaj maslac kari dobija se iz plodova ši stabla koji raste na zapadu Afrike.

On je u suštini najbolji za njegu kože. Njime možete njegovati, ne samo kožu lica, već i ruke i druge djelove tijela. Pored njega kožu odlično hrane i omekšavaju i mango, kakao i puter od jojobe, kaže Ljiljana.

(Merima Druškić)

PuterKoza
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.