24.5.2016. 15:17
0
Stiže ljeto stoga se spremajte za borbu protiv celulita
Samo mali postotak žena nema celulit, a dok ga mnogi povezuju s debljinom, istraživanja jasno pokazuju kako i izrazito vitke djevojke muči narandžina kora.

To znači da se put do glatkih nogu ne krije u drastičnim dijetama već mudroj kombinaciji prehrane-tjelovježbe-masaža-krema, a prije nego kreneš u napad, važno je da problem dobro razumiješ.

1. Upoznaj neprijatelja
Celulit je potkožna naslaga masnog tkiva s karakterističnim udubinama i čvorićima. Nastaje zbog nagomilavanja masnoća i toksina pod kožom uslijed čega dolazi do slabljenja vezivnog tkiva, koje povezuje kožu s mišićima te stvaranja karakterističnog nabiranja gornjeg sloja kože. 

2. Zašto ga muškarci nemaju?
Muškarci imaju puno deblju kožu koja bolje "drži". Žene imaju nježniju kožu te po prirodi imaju više masnog tkiva na guzi i bedrima.

3. Voda će pomoći, ali ispijaj je u normalnim količinama
Dnevno 2 litre vode pomoći će da izbaciš višak toksina iz tijela te zagladiš područja koja je napao celulit, no nema smisla piti sulude količine vode jer to neće napraviti nikakvu razliku.

4. Pokušaj dobiti mišiće, a ne izgubiti kilograme
Naravno, ako imaš previše kilograma, bilo bi dobro da ih skineš, ali ako si već vitka, dodatno mršanje neće ti pomoći pri uklanjanju celulita. Bilo bi pametnije kad bi se fokusirala na vježbanje, povećanje mišića na guzi i bedrima, te na masaže kako bi dobila glatku, zdravu i zategnutu kožu.

5. Dobre kreme protiv celulita pomažu
Brojne žene imaju ružno mišljenje o kremama protiv celulita te smatraju kako su one samo reklamni trik kojim kozmetičke kuće žele izvući novac iz naših novčanika. Ali, to nije istina. Kreme su na loš glas došle zbog suludih ženskih očekivanja (naravno da neće ukloniti sav celulit koji si nakupljala godinama u samo 2 tjedna). Ipak naučno je dokazano kako brojne kreme s pametno odabranim sastojcima kao što su cekropija, kava, cimet i slični, na koži pokazuju odlične rezultate, piše index.hr.

Pravilno odabrana profesionalna kozmetika čini čuda!

Anesa Agović

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.