13.6.2016. 13:05
0
Isprobajte jutarnji vitaminski eliksir za ljepotu
U svijetu smoothieja, svježih sokova, aromatiziranih voda i drugih ‘zelenih’ napitaka, već neko vrijeme postoji još jedna kategorija. Radi se o vitaminskom eliksiru, energetskoj bombi, kombinaciji svježe cijeđenog soka i čaja, koji ima višestruke beneficije za organizam. Pogotovo ako se popije ujutro!

Najčešće nastaje spajanjem citrusa, začina i tople vode za maksimalni učinak. Pokrenut će vaš metabolizam, razbuditi vas, dati vam potrebne vitamine i minerale te dovoljno energije za početak dana. Nakon njega primijetit ćete da vam kava gotovo ni ne treba, osjećat ćete se lagano i pokretno, a vaša će koža dobiti novi sjaj. Uz to, ispijanje eliksira na dnevnoj bazi radi čuda za imunitet!

Sastojci:
1 jabuka
2 narandže (bez kore)
1 limun (ako imate domaće nešpricane limune slobodno ostavite koru)
1 cm đumbira
prstohvat kurkume
prstohvat cimeta
topla voda

U blender ubacite sve sastojke i miksajte do potpuno tekuće strukture, a zatim dodajte tople vode po potrebi da dobijete pitki sok. Popijte odmah!

 

(Anesa Agović / Journal.hr)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.