13.10.2016. 12:35
0
Zašto se pritišći često javljaju na istom mjestu?
Možete li predvidjeti mjesto i vrijeme gdje će se pojaviti vaš idući prištić? Ako je tako, razumijemo bol i saznajemo zašto se oni često javljaju na istom mjestu, te kako ih spriječiti.

Vjerojatno ne postoji osoba koja barem jednom tokom svog života nije muku mučila s pojavom prištića, tih upornih predatora koji efikasno narušavaju ljepotu kože lica i tijela. Lice, vrat, dekolte, grudi, prsa kod muškaraca, gornji dio leđa, ramena i ruke mogu biti zahvaćeni tim neprivlačnim kožnim oboljenjem i podložna su stvaranju akni. Što učiniti ako se one uvijek pojavljuju na istom mjestu?, piše “Ordinacija“…

PRITIŠĆI BI MOGLE BITI CISTE

Potkožni prištevi koji su često otečeni i tvrdi, ali rijetko nešto iz njih izlazi, mogu biti cistične tvorbe i često se pojavljuju na istim mjestima.

Ne pokušavajte ih sami “riješiti” nego se posavjetujte s dermatologom o tome kako riješiti problem.

ISTISKIVANJE PRIŠTA NIJE UVIJEK DOBRA ODLUKA

To što se vi istisnuli prišt ne znači da je priča oko njega završila. Naime, nešto sadržaja može ostati u njemu pa se vrlo lako može upaliti opet. Također, iritaciju može uzrokovati i prišt koji se do njega nalazi, pa se ustvari ne radi o istom prištu iako vam se tako čini.

Kako biste spriječili nastanak novog prišta, redovno čistite kožu tonicima kako bi odstranili višak masnoće s kože.

VAŠE PRLJAVE RUKE SU MOŽDA KRIVAC

Dirate li rukama lice kada ste nervozni? Ako to činite, velike su šanse da će vam se prištići vraćati uvijek na isto mjesto. Rukama prljavštinu utiskujete u pore, a to može dovesti do upale.

Osim što možete ruke micati s lica, također je važno nježnim sredstvima svakodnevno čistiti lice.

PRIŠTIĆI PRED MJESEČNICU NISU MIT

Ako biste se zakleli da vam se prištić pojavljuje svaki mjesec na istom mjestu u isto vrijeme, na tragu ste istini… mnogim se damama prije mjesečnice negdje na tijelu pojavi bolan prišt, iako naučnici nisu baš sigurni zašto je tako, sigurni su da govorite istinu.

Sve što možete napraviti jest nadati se da se ovaj mjesec neće pojaviti te kožu održavati čistom.

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.