8.11.2016. 16:09
0
Za ljepši izgled spavajte na leđima
Jedan psiholog kaže da postoji jedna poza za spavanje, koja je apsolutno najbolja za nas, a to je ona na leđima. "Kada ležite na leđima, vaša težina je ravnomjerno raspoređena", ističe doktor Michel Breus.

"Osim toga, s vašim licem prema gore, ne stavljate toliko pritiska na svoj vrat pa je ova poza najbolji način da se probudite s osjećajem osvježenosti", zaključio je.  Jedini izuzeci su oni koji hrču onda je najbolje da spavate na boku.

Takođe, kada ležite na leđima, glava je podignuta, a jednjak ostaje iznad želuca pa se hrana i kiselina ne vraćaju prema gore, a i težina vaših grudi je podržana pa se smanjuje njihovo opuštanje.

Dakle, znate šta vam je činiti: leći u krevet na leđa te se ispružiti, koliko ste dugi i široki. Osim toga, ova poza je idealna za izbjegavanje bora, jer tako ne stavljate pritisak na svoje lice.

(CDM/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.