7.11.2017. 21:45
0
Mineralna voda za lice i kosu
Mineralna voda je bolja od obične za našu kožu zbog visokog sadržaja minerala i silicijuma koji utiče na kolagen i elastična vlakna usporavajući formiranje bora.Zato mnoge žene pored toga što piju flaširanu kiselu vodu, koriste je i za umivanje lica i nanose je na kosu.Već decenijama bogati i slavni, svake godine priušte sebi boravak u banjama i uživaju u okrepljujućim prednostima mineralne vode za lice i kosu i to uzimajući je direktno sa izvora.

Ali,  ako nemožete da priuštite sebi ovakve tretmane možete okrepiti svoje lice i kosu flaširanom kiselom vodom koju možete nabaviti u svakom marketu.

Evo kako da štedljivo koristite kiselu vodu za kosu i lice a da opet ona ima odlične efekte

Koristiteje između čišćenja i hidratacije
Umesto pranja lica sa mineralnom vodom, ekonomičniji metod je da pokvasite vatu u njoj i nanesete je na vaše lice pošto ga temeljno obrišite nakon čišćenja. U stvari, ako radite poseban tretman za lice, kao što je korišćenje neke maske, posle pranja i sušenja nanesite kiselu vodu na ovaj način. Posle toga možete da nanesite svoju omiljenu kremu dok vaša koža je uvek vlažna.

Koristite je sa maskama
Mnogi domaći recepti za maske uključujui  vodu. Umesto korišćenja vode iz slavine, uvek koristite mineralnu vodu zbog očiglednih prednosti.

Koristite je kao sprej
Možete sipati mineralnu vodu u bocu sa atomizerom i koristiti je tokom dana.

Za kosu
Možete isti sprej koristiti i za kosu ali za bolji efekat posle pranja kose pokvasite je mineralnom vodom.Dobro je i da kosu ostavite da se prirodno osuši bez feniranja.

Mineralna voda je mnogo bolja od vode iz slavine koja sadrži hlor i često je previše tvrda što nimalo ne prija našoj koži i kosi.

(Merima Druškić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.