17.6.2019. 22:42
0
Kako oporaviti nokte nakon trajnog gela?
Ako osjećate da su vam nokti oštećeni, najbitnija stvar koju morate uraditi, jeste pravljenje pauze od lakiranja gelom.

Idealna pauza bi bila mjesec dana. Ako tokom ovog perioda ne želite da budete “golih” noktiju, možete koristiti razne tretmane za njihov oporavak i preko toga namazati svoj omiljeni obični lak. Takođe, možete koristiti i ulja za nokte, koja će se pobrinuti za vaše zanoktice i vašu nokatnu ploču, koja je po svojoj strukturi veoma porozna, zbog čega ga lako upija.

Gel lakovi su sada dosta napredniji nego ranije, a zahvaljujući svom sastavu i viskoznosti, oni se mogu nanijeti u veoma tankom sloju, potpuno prekrivajući nokat. O tome da li su i koliko oni šteti, mnogo se govori na svim stranama, a najkraće rečeno, to sve zavisi od sastava proizvoda. Gelovi za nokte se moraju proizvoditi pomoću kozmetičkih komponenti koje su u potpunosti u skladu za zakonom.

Suštinski gledano, kao i u svim drugim aspektima našeg života, gel lak ne može biti štetan po vas, ako ga radite na pravi način ili posjećujete profesionalca, pritom ne pretjerujući sa promjenama boja i prečestim manikirima.

Pravilna njega kože ruku i vaših prirodnih noktiju, kvalitetna ishrana koja je neophodna za njihovo zdravlje i pravilno održavanje, pružiće vam uživanje u lijepim i urednim noktima na duže staze, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

GelNokti
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.