23.7.2020. 14:21
0
Šta sve vašoj koži treba prije odlaska na godišnji odmor
Planiranje godišnjeg odmora nekada se čini kao da uvijek ima vremena da se pripremite, ali dok se okrenete, odjednom je dan prije, a niste se čak ni spakirali, a kamoli bili kod frizera da se ofarbate da ne idete sa izrastkom. Stoga ove godine slijedite našu zgodnu vremensku ljestvicu da biste se unaprijed organizirali i izbjegli onu last-minute paniku, tako da se možete jednostavno fokusirati na isključenje od ostalih obaveza.

 

Mjesec ranije
 

Ofarbajte se
 

Ako već imate običaj redovito farbati kosu, vrijeme da sljedeći tretman odredite prije putovanja. Sunce vam može izblijediti i posvijetliti kosu, posebno u prvim danima nakon nanošenja farbanja, tako da bi posao farbanja u posljednjoj minuti mogao završiti kao gubitak novca.

Čak biste mogli razmotriti nijansu tamniju od uobičajene – s obzirom da će se ionako posvijetliti na Suncu – a zatim, ako treba, jednostavno prefabajte izrastak prije nego što krenete. Sada je i pravo vrijeme za intenzivni hidratantni tretman kako biste zaštitili kosu od sunčevih efekata.

 

Posjetite stomatologa
 

Vrijedno je izvršiti kontrolu prije nego što odputujete, posebno ako nosite proteze. Ako vam je potrebno popravljanje, za nove će vam trebati mjesec da se naviknete, pa sebi priuštite dovoljno vremena da se ugodno osjećate uoči vašeg putovanja.

Jedna od radosti putovanja u inozemstvo je prilika da isprobate domaću kuhinju, tako da osigurajte zdravlje zubi kako bi mogli isprobati svu tu ukusnu stranu hranu, bez obzira na to koliko je hrskava!

 

 

Dve sedmice prije
 

Uradite piling
 

Koža koja nije ugledala svjetlost dana, a kamoli sunčevu svjetlost, često može izgledati daleko od svog najboljeg izdanja. Pilingom se uklanjaju mrtve ćelije kože da bi koža izgledala glatkije, svježije i spremna za udaranje uz bazen. Ovlaživači, serumi i lažni ten također najbolje djeluju na piling kože.

Započnite režim pilinga sada tako da koža bude u vrhunskom stanju do trenutka kad stignete na plažu. Možete koristiti četkicu za piling ili rukavicu pod tušem uz uobičajeni sapun ili pranje tijela, ili kupiti piling za kožu. Radite to najmanje dva puta sedmično ili više ako vaša koža nije osjetljiva.

 

Poredajte svoje proizvode
 

Izbjegavajte raditi u zadnjoj minuti kako biste se pripremili za zaštitu od Sunca, sredstava protiv insekata i svih ostalih potrepština za putovanje, tako što ćete sada uzeti u obzir sve što imate i što vam treba. Nemojte biti u iskušenju da se pouzdate u onu pola boce kreme za sunčanje preostalu od prošle godine jer može s vremenom izgubiti potenciju, pa igrajte na sigurno i kupite novu bočicu.

 

Razmislite i o svojim potrebama poslije odmora. Koža izložena Suncu može biti isušenija nego inače, pa razmislite o ulju za lice ili tijelo umjesto svog uobičajenog ovlaživača. Za preplanulu kožu možda će vam trebati samo tamnija hidratantna krema, a ne uder. Za usne odaberite ruž u koraljnoj boji koji ćete koristiti prije i nakon odmora.

 

Sedam dana prije
 

Ošišajte se
 

Iako biste je trebali unaprijed ofarbati,, kosu trebate ošišati bliže vašem putovanju kako bi se mogli ukloniti ispucali vrhovi koji su osjetljivi na oštećenje od Sunca. Ovisno o tome koliko Sunca, mora i hlorirane vode je bila izložena, možda će vam trebati i drugi tretman prilikom povratka.

 

Nijansiranje trepavica
 

Čak i vodootporna maskara može rezultirati izblijeđenim pogledom pande nakon zaranjanja u bazenu. Pa zašto ne biste i vi predahnuli s trepavicama i maskarom nego ih nijansirajte bojom, koja traje do četiri sedmice.

 

Sredite obrve
 

Dobro definirane obrve mogu vam podići cijelo lice, pa razmislite o tome da ih uklopite u oblik i oblikujete prije nego što krenete. Baš kao i na vašoj kosi, sunce može izbjeliti i obrve, tako da vam farba može dati boju za kojom žudite, i budete mirni nekoliko sedmica bez da nosite proizvode sa sobom.

 

Dan ranije:
 

Vrijeme je depilaciju?
 

Ako na odmoru volite glađe noge, onda rezervirajte svoju omiljenu kozmetičarku da vam uradi depilaciju cijelog tijela kako biste smanjili potrebu da to ponovite čim otputujete. Također nećete mati potrebe nositi brijač sa sobom.

 

Nabavite mani / pedi
 

Pedikura će zaista popraviti štetu od sandala i pobrinuti se za ispucale pete prije nego što obujete japanke. Svijetli nokti također sjajno izgledaju s preplanulim tenom, ali odlučite se za dugotrajne gel nokte umjesto da ih sami bojite. Oni će biti suhii prije nego što izađete iz salona, tako da nema potrebe da se zadržavate, a nećete se brinuti da li će se spasti ili se razmazati.

 

Koristite hidratantne maske
 

Izloženost Suncu može isušiti i vašu kožu i kosu, tako da tokom pakiranja nabavite hranjivu masku za lice. Maska za kosu pomoći će da ona ostane u vrhunskom stanju.



(Nermana Crnčalo)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.