23.10.2022. 22:29
0
Kako kosu treba tretirati da vam duže bude čista?
Prečesto pranje kose i tretiranje raznih sredstvima može narušiti njen kvalitet. Kako treba prati kosu da bi ona bila što duže čista, ali i održala svoj sjaj i volumen?

Stručnjaci savjetuju da raščešljate kosu prije pranja. Oni kažu da je pravilnije i bolje prvo očešljati krajeve, pa tek onda korijen kose. Nakon toga, na krajeve nanesite prirodno ulje za kosu (jojobino, kokosovo, bademovo, agranovo itd) u manjim količinama, pa ih ponovo pročešljajte. Ostavite da djeluje 15 minuta, ako niste u mogućnosti da držite cijelu noć. 

Neki stručnjaci ističu da je ulje bolja opcija od regeneratora jer je prirodno i sprečava prekomjerne mašćenje.

Dobro obratite pažnju na šampon za kosu. On mora u potpunosti da odgovara vašem tipu, pa ako imate farbanu kosu izbjegavajte preparate sa sulfatima.


(Admir O.)

Kosa
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.