14.4.2016. 14:39
12
Hana Hadžiavdagić: Hodam po kafanama 15 godina, ali ovo mi se nije desilo. Na Vlašiću sam skupljala krv!
Utorak navečer se na Vlašiću desio incident tokom snimanja emisije Hayat Productiona, u kojem je napadnut jedan od predstavnika BiH na Eurosongu, Jasmin Fazlić Jala. Osim njega povredu je zadobio i Šaćir Ameti, pjevač koji se zatekao za istim stolom. Pozvali smo Hanu Hadžiavdagić - Tabaković, voditeljicu Hayat Production emisije da nam ispriča šta se tačno dogodilo.

"Hayat produkcija stalno ima snimanja van studija, često vodimo naše pjevače negdje i pozvali smo tim Eurosonga da im damo malo veći medijski prostor da se pojave u dvije, tri emisije jer Hayat se najviše gleda u dijaspori, pa da dijaspora može glasati na brojeve telefona i zato smo im dali medijski prostor da ih podržimo", rekla je Hana Hadžiavdagić - Tabaković za Source. 

Za stolom osim predstavnika BiH za Eurosong Deena, Dalal, Ane Rucner, Jale i Almira Ajanovića bili su i Elvir Bolić, Mili iz Miligrama, Šaćir Ameti, direktor Hayat produkcije Ahmed Švrakić i drugi. 

"Mi smo snimali emisiju cijeli dan. To snimanje je počelo u 20.00 sati, bila je večera, niko nije pio, flaše su pune bile na stolu. Nije to šest ujutru, pa pjanska, pa se ponapijali pa prenos, to je problem. Da je bilo neko naguravanja mi bi ih rastavili, a ovako nismo imali vremena, on (op.a. Almir Ajanović) je odjednom počeo flaše bacati oko sebe i udarati ljude", priča Hana, te dodaje: 

"Čovjek ima psihičkih problema, nije to bio alkohol, to je bilo 00:15 sati. Do 23 sata su bile kamere upaljene. Za sat i petnaest minuta se ne može niko napiti", zaključila je.

Niko ne zna šta je bio povod jer se niko nije svađao, tvrdi Hana, niti je bio naguravanja, niti je bilo rasprave. Šta više, Jala i Almir su došli zajedno u autu na to snimanje. 

"Čovjek je ničim izazvan kad je Jala prolazio pored njega udario ga flašom, a Šaćir je kolateralna šteta. Mogla sam ja biti na Šaćirovom mjestu. Šta da je mene pogodio. Šta da je meni, ženi koja radi na televiziji lice izrezao kao Šaćiru. Ono što se vidi na slikama kod Šaćira je super kako on izgleda uživo, pogotovo ujutru kad smo vidjeli kako je sve nateklo", priča nam Hana.   


Šaćir Ameti nakon udarca flašom

"Almir sigurno treba potražiti liječničku pomoć, neko ko ide flašom na nekoga... pa ne ideš protiv najvećeg neprijatelja u kafani flašom. Almir Ajanović je sigurno neuračunljiv i ne može izviniti za ono što je napravio jer nije bio pijan. On ima psihički problem i treba čovjek da se liječi. On je svoju karijeru zapečatio. Ja da sam muzičar sigurno u njegovom studio ne bih radila", rekla nam je Hana.    

U toku jučerašnjeg dana Jala je na svom Facebook profilu objavio video u kojem govorio kako je on dobro, te kako nije povrijeđen, međutim, Hana smatra da je to objavio da bi se sve zataškalo. 

"Jala je objavio video na svom Facebook profilu da bi se sve zataškalo, zato što ukoliko ga izbace iz time, oni ne mogu ići na Eurosong. Ja sam jučer plakala kad sam s mamom sjedila koliko sam se nasekirala. Meni je žao što im je upitan odlazak na Euroviziju, jer je meni Fudo kao brat. Družimo se deset godina intenzivno i jako mi je krivo jer taj Eurosong najviše njemu znači", govori nam Hana Hadžiavdagić - Tabaković, te dodaje: 

"Ja sam uvijek pribrana i nisam strašljiva osoba, nisam paničar, tako da sam ja sakupljala tu krv na Vlašiću. Ipak ja hodam po kafanama već petnaest godina, pa sam imala priliku da vidim razne situacije, ali ovo je sve bilo čudno jer se svi znamo za stolom i svi smo prijateljski nastrojeni. Ipak su za stolom bila ugleda imena, a ne neki kriminalci, pa da očekuješ neki problem", rekla je za kraj Hana Hadžiavdagić - Tabaković.

Razgovarala: Merima Druškić

 
12
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.