11.10.2016. 14:30
2
Sestra ubijene Edite: Molim vas da izađete u što većem broju i date nam podršku jer mi smo predaleko da bi bili tamo
FOTO: Edita Malkoc i Enesa Kekic Malkoc
Sinoć u Sarajevu dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su živpot izgubile Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i Selma Agić iz Bugojna.

Na raskrsnici kod Zemaljskog muzeja udario ih je Sanjin Sefić vozilom "Golf 6" nakon čega je pobjegao sa mjesta nesreće. Na mjestu događaja ostali su djelovi automobila koji su popucali od siline udara u djevojke. 

Za Source portal govorila je sestra od smrtno stradale Edite Malkoč iz Bosanske Krupe Enesa Kekić Malkoč. 

"Ostala sam samo ja svojoj mami i tati. Nemamo više ni braće ni sestara. Ne mogu vam riječima opisati o kakvoj osobi se radi. Edita je bila najdivnije i najposlušnije dijete koje postoji.  Kod nje nije bilo ni 'neću' ni 'ne mogu', bila je jako vrijedna, marljiva učenica", rekla je za naš portal Enesa Kekić Malkoč. 

Editina sestra je objasnila kako je njena sestra nakon rasposta došla u Sarajevo da nastavi fakultetske obaveze i kako se veselila što će živjeti sa svojom najboljom prijateljicom Selmom Agić. Prije dva dana djevojke su se oglasile na svom Facebook profilu i izrazile sreću što su ponovo zajedno. 



"Moja Edita je otišla u Sarajevo, sve i jedan ispit je dala na vrijeme, sve u roku rješavala. Bila je primjerno dijete i otišla je sada na treću godinu. Poznavali smo i Selmu, Selma je dolazila ovdje, Edita je išla njoj u Bugojno. Kako su se veselile što će ove godine zajedno stanovati", rekla nam je Editina sestra Enesa, te dodala kako se jučer posljednji put čula sa sestrom:

"Jučer cijeli dan smo pisale jer je moja curica bolesna, pa tetka uvijek zove da vidi kako je njena beba"

Obzirom da je večeras u 20:00h najavljeno okupljanje građana ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu Enesa je svim građanima poručila:

"Molim vas da to bude što tiše i što mirnije, jer su i one same takve bile. Dođite u što većem broju i dajte nam podršku jer mi smo predaleko da bi bili tamo", rekla je sestra ubijene Edite Malkoč.

Razgovarala: Merima Druškić

 
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.