27.11.2016. 11:08
1
"Ne zanima me što Sefić pije tablete i što mu je žao. On je sve o sebi rekao onu noć kada ih je ostavio da leže na asfaltu"
Sanjin Sefić još uvijek nije izručen Bosni i Hercegovini, a kada će biti još uvijek je neizvijesno. Porodica ubijene Edite Malkoč ne vjeruje u pravdu i kažu kako ih ne iznenađuje to što još uvijek nema njegovog izručenja.

"Nisam iznenađena što Sanjin Sefić još uvijek nije izručen Bosni i Hercegovini obzirom da je pušten to isto veče da pređe granicu i ode iz države. Ne iznenađuje me cijeli ovaj slučaj. On ima dobru zaleđinu čim još uvijek nije izručen. Iznenađena sam bila ono prvo jutro kada je bio pušten i kada sam vidjela da je napustio državu, a sada vidim da nemam ni pravo biti iznenađena kada su ga tu istu večer pustili da pobjegne", kaže za Source sestra ubijene Edite Enesa Kekić Malkoč. 

Nakon navoda u medijima da se Sanjin Sefić loše osjeća u pritvoru, da pije tablete za smirenje i da suosjeća sa porodicama stradalih djevojaka Enesa je ogorčena.

"On je sve o sebi i svojoj porodici rekao tu istu noć kada ih je ostavio na tom asfaltu da leže i nastavio dalje. Ne zanima me to što pije lijekove, sve je on rekao o sebi, svom psihičkom stanju i svom odgoju kada im nije pomogao te noći. On da je suosjećao on bi zaustavio vozilo i pokušao im pomoći", govori Enesa. 

Obzirom da je od ubistva prošlo tek nešto više od mjesec dana porodica je još uvijek u šoku. 

"Roditelji su svjesni da se desilo to što se desilo, mada još uvijek ni ja ni oni nismo svjesni da je nećemo više nikada ni vidjeti ni čuti. Edita je sada pred Novu godinu trebala doći kući u Bosansku Krupu i mislim da će nam tek tada postati jasno kada se ne pojavi. Ona je trebala doći na novogodišnje praznike da provede vrijeme sa porodicom, a sada ćemo tek osjetiti tu prazninu", kaže sestra ubijene Edite Malkoč.

U pravdu i državu ne vjeruju, te se ne nadaju pravednom suđenju i adekvatnoj kazni za Sanjina Sefića, kaže sestra nastradale djevojke, te kaže kako ni najveća kazna neće biti dovoljna da prođe njihova bol.

"Nama je previše bolno sve, njega i da objese nama se neće ništa promijeniti. Nama našu Editu i Selmu ne može niko vratiti ma šta da se desi. Nemam očekivanja, ne vjerujem u pravdu i zakon. Prestala sam vjerovati onu noć kada je on pušten da ode preko granice, tada mi je sve bilo jasno o našoj državi i pravdi", kaže Enesa Kekić Malkoč, te dodaje:

"Neko iz vrha je njega morao pustiti da pređe granicu, a znao mu se identitet i tada. Kako da vjerujem takvim ljudima, to nije moguće", smatra naša sagovornica. 

Obzirom da bi u Apelacionom sudu u Novom Sadu uskoro trebala biti donešena odluka o izručenju Sanjina Sefića Bosni i Hercegovini i započeto suđenje, Enesa kaže kako ne planira dolaziti u Sarajevo na ročišta.

"To mučenje u životu mi ne treba da ga gledam. Ne očekujem ništa od tog suđenja niti se nadam nečemu. Vjerujem u Božiju pravdu, vjerujem da Bog dragi vidi sve, a ovo je smiješna država i zakon, tako da ne očekujem ništa od tog suđenja", kaže za kraj naša sagovornica. 

Novinarka: Merima Druškić

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.