19.12.2016. 11:11
0
Evo gdje je najskuplji, a gdje najjeftiniji novogodišnji provod u Sarajevu
Novogodišnji praznici uvijek sa sobom donesu neku euforiju u gradu, a isti je slučaj i ove godine.

Sarajevo će ove godine, prema svim predviđanjima biti centar dešavanja u regiji, obzirom da na javnom dočeku Nove godine u Sarajevu ove godine nastupa Dino Merlin.

Osim javnog dočeka u Sarajevu i ove godine ima dosta opcija za odličnu novogodišnju zabavu i u restoranima, hotelima, ali i Narodnom pozorištu. 

U Narodnom pozorištu u Sarajevu bit će upriličen Novogodišnji koncert. 

Program počinje u 18:45 sa pićem dobrodošlice uz muziku Kamernog orkestra Sarajevske filharmonije, a koncert u 19:30. U pauzi koncerta organizovan je koktel uz muziku Duvačkog kvinteta Sarajevske filharmonije.

Programkoncerta: G. Rossini, F. Mendelssohn, P. I. Čajkovski, G. Sviridov, J. Ivanović, E. Doga, D. Šostaković, J. Strauss. Valceri, Uvertire, Arije, Dueti.

Ove godine, pored standardnog programa svi posjetitelji moći će uživati u sviranju klavira Sofje Gulbadamove iz Rusije, soprana Ademe Pljevljak - Krehić i Aide Čorbadžić uz vodstvo dirigenta Samre Gulamović i hora  "Cantabile".

Cijene ulaznica za novogodišnji koncert su: Balkon 70 KM; Parter 80 KM; Loža 90 KM.

U hotelu Europa ove godine nastupa Hanka Paldum, a sa njom i mladi pjevač Dženan Jahić. Hanka je nedavno uizjavi za naš portal rekla kako goste hotela Europa očekuje odlična zabava i druženje, a taj ugođaj ćete platiti 200 KM. U cijenu je uključena gala večera.

Hotel Holiday, koji je od nedavno u grupaciji hotela Europa ove godine za svoje goste priređuje novogodišnje slavlje na kojem će gostovati Enes Begović i gost iznenađenja. Mjesto u ovom hotelu platit ćete 150 KM, a kao i u hotelu Europa u cijenu je uključena gala večera. 

Još jedna velika zvijezda Halid Bešlić ove godine nastupa u Sarajevu, a pjevat će u novoizgrađenom hotelu Hills na Ilidži. Cijena proslave je 75 eura po osobi a to uključuje ulaznicu za nastup Halida Bešlića, gala večeru na bazi švedskog stola, a piće se plaća dodatno.
U drugoj sali istog hotela nastupa band Hills, a cijena je 60 eura. U ovoj sali gosti imaju neograničene količine hrane i piće da konzumiraju novogodišnju noć. 

Hotel Hollywood također na Ilidži nalazi se u istoj grupaciji sa hotelom Hills, a kod njih će nastupati Faruk Duran sa Aminom Đelmo. Cijena ove proslave je 100 KM, a u cijenu su uključene neograničene količine hrane i pića tu noć. 

U drugoj sali nastupa Hollywood band, cijena je 100 KM, a u cijenu su također uključene neograničene količine hrane i pića.

U restoranu Una goste će zabavljati Amela Šehović i Enes Merdović. U ponudu je uključena bogata večera i piće dobrodošlice, a za novogodišnju noć košta 90 KM. 

Za sve ljubitelje tamburaša za ovogodišnju noć mogu ih slušati u restoranu Stare vrbe. Cijena je 110 KM, a u cijenu je uključena večera, piće dobrodošlice, šampanjac u ponoć i nagradna igra.

Tamburaše možete slušati i u Pivnici HS. Muzički program pripremit će Tamburaški orkestar Artis. Cijena dočeka Nove godine iznosi 80 KM po osobi i uključuje rezervaciju mjesta i večeru. 

U Coloseumu nastupa Neno Murić, a cijena ulaza je 80 KM. U cijenu je uključena večera i piće dobrodošlice, a mjesta je ostalo još samo u klubu.

City pub ove godine za sve posjetioce priredio je svirku Mesha, a cijena je 50 KM. U cijenu uračunati piće dobrodošlice i šampanjac u ponoć.

Za ljubitelje pop - rock muzike doček Nove godine organizuje Sarajevsko Pub. Za dobru zabavu pobrinut će se Selam Tufekčić sa svojim jedinstvenim izvedbama domaćih i stranih pop-rock hitova. Cijena rezervacije iznosi 20,00 KM po osobi i uključuje hladnu platu.

U klubu Underground ove godine doček 2017. sa Undergounderima i DJ Sandy. Ulaz 15 KM sa uključenim pićem dobrodošlice ili 25 KM sa uključenim pićem dobrodošlice i lazanjama bolonjez ili vege lazanjama.

U klubu Cinemas Sloga tradicionalni doček Nove godine. Goste će zabavljati Resident DJ, a cijena ulaza je 10 KM. U cijenu uračunato jedno piće u iznosu do 5 KM.

Ovo su samo neke od lokacija koje nude zabavu našim građanima, ali i svima koji dođu u Sarajevo da provedu novogodišnje praznike. Koju god lokaciju da izaberete mi vam želimo srećnu i uspješnu novu 2017. godinu. 

Novinarka: Merima Druškić

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.