2.2.2017. 16:50
18
Sita Ahmić, sestra MMA borca Ajlina Ahmića: Moj brat nije reketario Asima Serdarića, on je jako nježan čovjek
Službenici Federalne uprave policije BiH su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i uz asistenciju i policajaca MUP-a Kantona Sarajevo realizirali akciju "Piramida" u kojoj su zbog kaznenog djela iznude uhapšene tri osobe. Jedna od njih je i MMA borac Ajlin Ahmić.

Prilikom pretresa je pronađena veća količina novca u različitim apoenima, vatreno oružje, municija, više mobilnih telefonskih aparata i SIM kartica, bilješke, rokovnici i dokumentacija, te drugi predmeti koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelom.

Našem portalu obratila se sestra Ajlina Ahmića, Sita Ahmić, koja je željela da demantuje navode medija i koja je rekla da gore navedeno nije istina i da njen brat nikada nikoga nije reketario. 

"Asim Serdarić iz Visokog je prevarant i varalica koji je svima nama nanio duševnu bol i oblatio naše prezime. Njemu je Marinko Zovko, koji je također uhapšen, koji je veoma bogat i imućan čovjek davao gorivo godinama, a Asim ga nije plaćao. Kada mu je Marinko počeo tražiti da mu vrati pare i isplati dug, uporno je govorio da nema novca. Davao mu je nekoliko opcija i u ratama, ali Asim nije vraćao dug. Kako se Marinko i moj brat (op.a. Ajlin Ahmić) druže razgovarali su i povremeno se se javljali Asimu da vrati novac, a to traje minimalno dvije godine", rekla je za Source Sita Ahmić.

Srodna slika
Ajlin Ahmić, uhapšen u akciji 'Piramida' za iznudu novca

"On taj novac nije namjeravao vratiti i kada je vidio da ga ovi pitaju povremeno nije više znao kako da vrati novac, radi se o nekoliko stotina hiljada maraka, on je otišao na policiju i prijavio ih je za iznudu", dodala je naša sagovornica. 

Cijeli razgovor sa Sitom Ahmić, sestrom Ajlina Ahmića pogledajte u priloženom intervjuu. 

Novinarka: Merima Druškić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

 
18
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.