7.2.2017. 17:13
15
Potresna izjava Dženanovog oca u Sudu: Dalida Burzić je rekla 'Ja nju ne dam', misleći na Alisu Mutap
U Sudu Kantona Sarajevo danas je održan nastavak suđenja Ljubi Seferoviću i Bekriji Seferoviću zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i za krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i krivično djelo sprječavanje dokazivanja, a u slučaju smrti Dženana Memića.

Danas je kao oštećeni svjedočio otac Dženana Memića, Muriz Memić koji je na pitanje tužioca Seada Kreštalice da li se pridružuje Tužilaštvu KS u krivičnom gonjenju optuženih i postavlja li imovinsko-pravni zahtjev kazao da neće postavljati nikakav zahtjev te je suđenje nazvao farsom te da i tužioci znaju da je ovo farsa.

Tužilac Kreštalica svoje pitanje upućeno Memiću počeo je sa: „Pošto ste rekli da ste nezadovoljni radom Tužilaštva i policije...“ te je tražio da iznese svoja saznanja o događajima od 8. februara 2016. godine kada je stradao njegov sin.

"Povreda na Dženanu mi ne da reći da je saobraćajna nesreća. Oštećenja na vozilu ne ukazuju na to. Ja posjedujem snimak da kombi koji je na snimku nije oštećen. Vi imate živog svjedoka, Alisu Mutap, ona zna istinu, ona je stajala pored Dženana", rekao je Sudu Muriz Memić.

On je naveo i da se s Alisinim ocem čuo sve dok Dženan nije preminuo, te da mu je njen otac rekao kako je Alisa imala prijetnje. Govoreći o prijetnjama, Muriz Memić je naveo da je Dženanov telefon poslije nesreće bio kod Alisinog oca Zijada, te da su nakon što su oni došli do telefona otkrili nekoliko poruka u kojima Dženan savjetuje Alisu "da ne ide s njima". 

"Porodica je došla treći dan nakon događaja. Ja sam bio u šoku . Njena majka je rekla da njih nije udarilo auto. Čuo sam se sa Zijom sve dok Dženan nije umro. On je rekao „moja porodica nema ništa s tim treba li ti para“. Ja sam samo rekao daj mi ime i više se nismo čuli", kazao je Memić.

Cijelu izjavu Muriza Memića koju je dao u Sudu Kantona Sarajevo pogledajte u videu!

Novnarka: Merima Druškić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović 

 
15
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.