7.2.2017. 18:10
3
Vještak iz oblasti psihologije: Ne može niko utvrditi da li Alisa Mutap govori istinu, čak ni poligraf laži nije sto posto pouzdan
Elvedina Dervović je vještak koji je zajedno sa Abdulahom Kučukalićem i Almom Bravo-Mehmedović radila izvještaj o Alisinom zdravstvenom stanju.

"Urađena je psihološka procjena Alise Mutap. Radi se o osobi prosječnih sposobnosti. Pokazuje i značajno prisustvo depresivnih i paranoidnih karakteristika koje vremenski koreliraju sa traumatskim i strasnim iskustvima, ali i dalje prisutnim stresnim situacijama, to se misli na izloženost medijskom linču. Dobiveni profil upućuje na sklop ponašanja, od depresivnosti, sumnjičavosti, interperonalne osjetljivosti, te konverzivnog reagiranja u stresnim situacijama", rekla je doktorica i vještak iz oblasti psihologije Elvedina Dervović. 

Kod Alise se ne nalaze psihopatologijski elementi koji bi dovodili u sumnju njenu sposobnost u davanje vjerodostojnog iskaza, ali vještak ipak ne daje ocjenu o istinitosti bilo kojeg dijela Alisinih iskaza. 

"Ne može niko utvrditi da li ona govori istinu, ne postoji aparat ili osoba na svijetu koja može 100% tvrditi. Možemo samo govoriti o većoj ili manjoj vjerovatnoći. Čak i poligraf laži znamo da nije 100% pouzdan", rekla je Dervović i dodala da ono sto posto stoji iza toga da sto posto ništa ne tvrdi.

Novinarka: Merima Druškić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.