24.2.2017. 12:53
5
Ispovijest iz sarajevskog zatvora: U zatvoru sam zbog trgovine drogom, a sada radim u zgradi Predsjedništva BiH
"Nalazim se u zatvoru oko dvije godine, a djelo mi je trgovina opojnim drogama", započeo je svoju ispovijest Saša Kozomara, koji služi kaznu zatvora u KPZ Sarajevo u odjeljenju Igman.

U pritvoru je proveo šest mjeseci, a ukupna jedinstvena kazna zatvora koju mora odslužiti je tri godine. 

"Uhapšen sam u mjestu Ilovica, sačekali me i to je to", rekao nam je Saša Kozomara, koji misli da je policija imala dojavu i da su tako došli do njega. Kao razlog bavljenja trgovinom droge naveo je isključivo tešku finansijsku situaciju.

Resocijalizacija u ovom zatvoru se vrši razgovorima sa vaspitačem, instruktorom rada koji zatvorenika usmjeravaju u društveno prihvatljivo ponašanje. 

"Nema u zatvoru problema nikakvih, ne koškamo se, navijamo svi za Želju", rekao je kroz smijeh naš sagovornik i dodao kako ima planova kako nastaviti život nakon izlaska iz zatvora.

"Imam neke planove, samo je pitanje koliko čovjek može planirati budućnost, vidjet' ćemo. Ne mislim se vraćati tom poslu što sam radio, to je moja prošlost, a najteže mi je palo što sam odvojen od porodice, a sve ostalo nije bitno",
kaže nam Kozomara. 

Saša je razveden i ima dijete, djevojčicu od devet godina. 

"Ovdje ima napravljena igraonica kada nam djeca dolaze u posjetu da se mogu djeca igrati. Imamo ovdje sve uslove, da djeca čak ne mogu ni skontati da si u zatvoru. Uprava pazi na sve i imam samo pohvale za njih", kaže za Source Saša Kozomara.

Ukratko nam je ispričao kako izgleda njegov jedan dan u zatvoru, a istakao je i da je radno angažiran. 

"Trenutno sam raspoređen na poslu u Predsjedništvu BiH, u Arhivu BiH.  Svaki dan smo tamo, premještamo arhivu, slažemo knjige, uglavnom ništa teško",
kaže naš sagovornik.

Cijeli razgovor sa Sašom Kozomarom pogledajte u priloženom videu. 

Novinarka: Merima Druškić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.