2.3.2017. 14:35
17
Advokat Sanjina Sefića: Ne mogu čovjeka normalno da branim od medijskih natpisa, to je da Bog sačuva
"Sanjin Sefić ima isti status kao i svi pritvorenici. On nikada u zatvoru nije imao problem, kao što su bili natpisi u medijima da je pretučen, to nije tačno. Ne mogu ja čovjeka da branim normalno, sve vrijeme se oko njega nešto vrti. Ako bi na sve te natpise odgovarali to bi bilo da Bog sačuva", rekao je za Source portal Kerim Čelik, advokat Sanjina Sefića.

"On je u pritvorskoj jedinici i stražari su korektni prema njemu, ima normalan tretman, kao i svi drugi", rekao nam je Kerim Čelik.

Advokat Sanjina Sefića, Kerim Čelik ima spremnu strategiju kojom će braniti Sefića pred Sudom, ali o njoj javno ne može govoriti. 

"Ja to neću ni u uvodnoj riječi reći. Čekamo da Tužilaštvo svoje dokaze dostavi, pa ćemo vidjeti. Imamo spremnu strategiju pa ćemo vidjeti šta i kako. Uglavnom nije onako kako se piše, da znate, a to ćemo mi dokazivati", rekao nam je Čelik.

Sanjin Sefić je nakon saobraćajne nesreće sa smrtnih ishodom otišao sa mjesta nesreće, nije unesrećenim pružio prvu pomoć, a nakon toga pobjegao preko granice u susjednu Srbiju. 

"Prema statistici u BiH preko 70 posto ljudi kojima se ovo desi napuste mjesto nesreće. Nije samo Sanjin pobjegao. Druga stvar je u kakvom je on psihičkom stanju bio pa se to i desilo i nije se zaustavio nakon tog udesa, to će vještaci Tužilaštva da kažu. Sada prije suđenja vam ne mogu to reći dok ne vidimo šta Tužilaštvo od dokaza ima, dok se ne saslušaju vještaci. U vezi odbrane ništa ne mogu reći sada", rekao nam je Sanjinov advokat. 

Ono što je advokat Kerim Čelik mogao podijeliti sa našim čitateljima jeste trenutno Sefićevo zdravstveno stanje.

"On nije dobar psihički. Nije bio dobar ni dok je bio u Novom Sadu, imao je problema", kaže on.

Obzirom da Sanjin Sefić ima isti status kao i svi pritvorenici, njega mogu posjetiti uži članovi porodice, otac, majka, sestra i djevojka, ukoliko je ozbiljna veza u pitanju.

Kada su u ptanju pomoćnici Sanjina Sefića - Dino Alić, Amar Salihović, te njegova sestra Sara Sefić i Saud Nišić njima će također biti određena kazna prema zakonu i mišljenju suda.

Srodna slika
Sara Sefić

"Što se tiče sestre Sare Sefić krajnje što se može desiti jeste da je proglase krivom i da je oslobode od kazne, tako zakon predviđa. Dakle za članove uže porodice ukoliko su pomogli optuženom, oni neće biti kažnjeni u tom smislu. Dakle, Sara može biti proglašena krivom, ali neće dobiti sankcije", rekao je Čelik za Source.

Na narednom ročištu se čita optužnica i uvodna riječ odbrane i tužilaštva. Nakon izjašnjena o krivnji predmet će tek biti dostavljen i dobiti predmet sudskog vijeća. Advokat Sanjina Sefića ne zna još uvijek ni ko će pristupiti predmetu, a kada sudsko vijeće dobije predmet, oni će zakazati ročište. 

Novinarka: Merima Druškić

 
17
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.