27.4.2017. 15:53
3
"Izbačen sam, a stan mi treba da bi mi neko učinio uslugu i sahranio me da mu mogu ostaviti, jer neće niko bez interesa"
Bh. svakodnevnica je crna, a ovo je samo još jedan dokaz tome.

"U ratu sam dobio privremeno rješenje za stan u Opštini Centar, a poslije rata sam dobio trajno riješenje. Zakačio sam se s jednim čovjekom što radi u kantonu i on kao ima povrat i ja sam sada izbačen iz stana", rekao je za Source Safet Šljokić. 

Naš sugrađanin se požalio kako ima malu penziju i kako smatra da je oštećen u ovom slučaju.

"Mi smo radili, i ja i žena, a sada je van pameti da budem na ulici. I ja i još jedan čovjek smo imali stanarsko pravo za isti stan. On ga nije kupio, a nisam ni ja. Mogli su dati njemu ili meni drugi stan sa pravom otkupa, a sada su me smjestili u neuslovan stan, a ni njega ne mogu otkupiti", rekao je naš sagovornik. 

Safet Šljokić ističe kako nema nikoga osim žene, a  otkup stana mu je važan zbog mirne starosti.

"Meni treba stan iz jednog razloga, ne samo što mi treba krov nad glavom nego što smo mi bolesni i stari i prisiljeni smo da bi nam neko učinio uslugu i sahranio nas da mu možemo ostaviti, jer niko neće bez interesa", iskren je Safet Šljokić.

Žena mu je teško bolesna i tvrdi kako nema novca ni da je sahrani kada bi došlo do toga, a obzirom da ima 70 godina, ne može ni uzeti kredit i plaši se tog trenutka. 

Cijeli razgovor sa ovim dedom koji se rasplakao pred kamerom našeg portala pogledajte u priloženom videu, a ukoliko ste u mogućnosti da mu pomognete možete ga pozvati na broj 062/367-874 za više informacija.

Novinarka: Merima Druškić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.