28.4.2017. 12:44
6
Bi li iko smio da bude njen momak?: Momka nemam, a sigurno kada budem imala bit' ću jača od njega
Hasna Tukić mlada je Kakanjka sa adresom u Njemačkoj koja se boksom bavi skoro pet godina.

"Boksom sam se počela baviti 2013. godine. Prvi meč sam imala u Njemačkoj gdje trenutno živim i treniram u gradu Regensburgu", rekla je za Source Hasna Tukić.

Petog augusta planira da napravi meč u rodnom gradu Kaknju, gdje će boksati za prvakinju svijeta. 

Fotografija korisnika/ce Alexandre Gorodnyi.

"Protivnicu još ne znam tačno koja je, ali se nagađa da će vjerovatno biti iz Brazila. Pripreme su počele. Sada dok sam u Bosni treniram malo, a kada se vratim počinjem sa ozbiljnijim pripremama", rekla je za naš portal Hasna Tukić.

Za boks se odlučila spontano. Ima četiri brata pa se kroz igru sa njima počela zanimati i za 'muške' sportove. 

"Nikada se nisam igrala sa Barbikama, igrala sam se sa braćom pa valjda je to prevladalo. Ja imam ponude i da se bavim modelingom, ali ipak ja volim boks", iskrena je Hasna, mada nije isključila mogućnost ni modelinga, obzirom da je u odličnoj formi.

"Planovi za budućnost su mi da postanem prvakinja svijeta i snimim film o mom životu i mojim počecima, usponima i padovima. Također, počela sam da pišem knjigu", rekla je ova mlada bokserka.

Fotografija korisnika/ce Hasna Tukic.

Hasna, kao i svaki bokser često i primi udarac, a obzirirom da je žena upitali smo je da li se plaši nekog loma ili deformiteta na licu zbog sporta kojim se bavi.

"Ne plašim se kada primim udarac, navikla sam na to", iskrena je naša sagovornica.

Ona je rekla i da muškarci imaju zanimljive reakcije kada ima kaže kojim sportom se bavi, ali da joj je to zanimljivo.

"Muškarci koji ne znaju da sam boksserka, kada kažem čime se bavim promijene se odjednom", rekla je Hasna kroz smijeh i dodala: 

"Za sada momka nemam, a sigurno kada ga budem imala bit' ću jača od njega naravno. Ako iko bude htio da mi bude momak, jer niko ne voli da je žena jača od njega", rekla nam je ova pozitivna mlada Kakanjka.

Novinarka: Merima Druškić

 
6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.