14.6.2017. 13:20
14
"Pit bull je borbeni pas i to je njegova namjena. Među narod ga ne vodim jer mi diže nerve kada kažu 'Znaš li šta to držiš?'"
Snaga, izdržljivost, hrabrost i pouzdanost glavne su karakteristike pit bulla. Ovo je rasa koja nije za svakoga, jer dolaskom u ruke neodgovornih vlasnika pasmine poput pit bullova mogu postati izuzetno opasne.

Snaga, izdržljivost, hrabrost i pouzdanost glavne su karakteristike pit bulla. Ovo je rasa koja nije za svakoga, jer dolaskom u ruke neodgovornih vlasnika pasmine poput pit bullova mogu postati izuzetno opasne.

Pit bull je prije svega borbeni pas, ističe naš sagvornik, ali dodaje kako je to u Bosni i Hercegovini sada skoro pa nestalo.

"To nije nikakvo divljaštvo. Oni kada se bore jedna sa drugim, bore se jedan sa drugim. Neće iskidati onoga koji je pored njega. Desi se u parku da se potuku psi, probate ih rastaviti, istrgati čće i vas. Sa pit bullom to nije tako. Zna se desiti da sam sebi probije usnu i da mu vlasnik gurne ruku usta, on neće ugristi, on je stabilan, ali je njegov nagon usmjeren na drugu životinju. On nije pas za svakoga", rekao je za Source Amel Poturović, koji godinama drži pit bullove. 

Kada su pit bullovi u pitanju, zbog silne želje da imaju naizgled što većeg i opasnijeg psa ljudi su ga križali sa velikim rasama pasa. Amel se godinama bavio uzgojem pit bullova, svaki njegov pas ima pedigree, ali od uzgoja odustaje zbog mnogih uzgajivača koji su oborili cijenu pasmine. 

Priču o rasi pit bull pogledajte u priloženom videu. 

Novinarka: Merima Druškić

14
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.