8.8.2017. 13:10
8
Sud zaprijetio Sari Sefić da će biti izbačena i kažnjena: Svjedokinja Anesa plakala dok je svjedočila, a sa njom i svi iz sudnice
FOTO: Sara Sefic
Ročište u ponovljenom postupku u Sudu Kantona Sarajevo održano je jučer Sanjinu Sefiću gdje su izjave dala četiri svjedoka.

"Jučer su ponovno saslušani oštećeni, odnosno predstavnici porodica, očevi stradalih djevojaka, oni su se osim o krivičnom gonjenju i imovinsko pravnom zahtjevu također, posebno gospodin Amir izjasnili o emotivnim odnosima, osjećajima svoje porodice nakon stradanja njihove kćerke. Ja sam kao punomoćnik zahtijevala neuropsihijatrijsko vještačenje što je Sud dozvolio, a Tužilaštvo dalo naredbu", rekla je za Source Adela duraković, punomoćnik oštećenih porodica.

Osim njih dvojice svjedočili su još dva svjedoka, Redžić Muamer i Eminagić Anesa koja je bila očevidac nezgode. 

"Njeno svjedočenje je bilo jako emotivno, djevojka je iznijela sve što je vidjela, nije se dala pokolebati u svojoj izjavu, čak je u određenim momentima i plakala, vjerujte i svi mi, a ne samo ona, međutim u tim momentima svjedočenja sestra optuženog koja je također optužena Sara Sefić se smijala i na neki način provocirala oštećene tako da je sudski policajac odreagovao, a sud je upozorio da će biti odstranjena sa suđenja i da će je kazniti", rekla nam je Duraković.

Naredno ročište je zakazano za 4. septembar i tada će biti saslušano devet svjedoka, a jedan svjedok Zuličić će biti posebno saslušan po zahtjevu branioca optuženog Sanjina Sefića.

"Uzrok ponavljanja kako je sudija rekao je protek vremena više od 30 dana i između ostalog zato što se nisu pojavili branioci optuženih na ročištu, a moj klijent smatra da oni moraju biti sankcionisani zbog toga. Ne znam da li odbrana optuženog pokušava da odugovlači sa postupkom, ali vidim da je Sud odlučio da ubrza taj proces čim je za naredno ročište pozvao devet svjedoka na saslušanje", rekla je naša sagovornica.

Medijsko praćene slučaja je dozvoljeno, ali ne i snimanje ročišta i to na zahtjev advokata optuženog.

"Sudija ne dozvoljava snimanje ročišta zato što se protive optuženi, oni ne daju snimanje i protive se, a i pojedini svjedoci ne žele da ih se snima, dok je gospodin Amir želio da se snima njegovo svjedočenje, međutim sud to nije dopustio", rekla nam je Adela Duraković i dodala.

"Ovo ponavljanje im je nanijelo strašnu bol. Od početka čitavog ovog procesa sada su u najtežoj psihičkoj situaciji. Izgubili su vjeru u državu, u pravosuđe, u zakon, ali ja pokušavam da ih ubijedim da će to na kraju biti korektno i kako treba, a ovo im je strašna bol jer ponovo prolaze kroz sve zato sam i tražila neuropsihijatrijsko vještačenje. Ovo ih strašno boli, jer ponovo sud poziva oštećenje, ponovo stoje za pultoom, daju izjave na sudu a već su to jednom prošli i ponovo slušaju isto što su slušali, to je svaki put otvaranje rana", rekla je za Source advokatica oštećenih porodica Adela Duraković.


8
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.