17.8.2017. 13:25
1
Zašto Tužilaštvo KS mijenja tužioce u slučaju 'Dženan Memić'?: Izlaganje tužilaštva prenosila tužiteljica koja nije upoznata sa predmetom
Na Kantonalnom sudu u Sarajevu održan je nastavak suđenja Ljubi Seferoviću i njegovom ocu Bekriji zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i za krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i krivično djelo sprječavanje dokazivanja, a u slučaju smrti Dženana Memića.

Na nastavku glavnog pretresa Tužilaštvo KS izjasnilo se na prijedlog dokaza odbrane od 17. jula 2017. godine.

Tužiteljica Šejla Heljić koja se prvi put pojavljuje u ovom slučaju obrazlagala je stav Tužilaštva KS navodeći da prijedlozi odbrane nisu konkretizovani. Odbrana je predložila saslušanje 31 svjedoka, 10 vještaka, 13 materijalnih dokaza kao i da se izvrši treća rekonstrukcija događaja od 8. februara 2016. godine.

Nakon ročišta medijima se obratio i advokat porodice Memić, Ifet Feraget.

"Ovo je slučaj koji će obilježiti poslijeratno pravosuđe u BiH, a možda i šire. Izlaganje tužilaštva je prenosila tužiteljica koja nije upoznata sa predmetom, to je katastrofalno. Na ovakvom predmetu ovo je već osma tužiteljica. Ja nisam čuo ni za jedan slučao saobraćajne nesreće na kojem je radilo osam tužitelja", rekao je Ifet Feraget.

Cijelu izjavu pogledajte u video prilogu.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 7. septembar kada će sud saopćiti koje dokaze prihvata u nastavku postupka.

Novinarka: Merima Druškić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

 
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.