2.10.2017. 17:22
28
Tukli joj dijete i prijetili da će završiti kao Denis ili Mahir: Sin mi je rekao, mama samo se vrati živa, nemoj da tebi urade ono što rade meni
Adaleta Morić iz Sarajeva je majka dječaka kojeg odrasla ženska osoba maltretira već nekoliko godina. Obzirom da nije znala kako više da zaštiti svoje dijete obratila se medijima, a slučaj je sada proslijeđen i na Sud Kantona Sarajevo.

Priču o ovoj majci koja govori kroz kakve patnje prolazi sa svojim dvanaestogodišnjm sinom mogli ste pogledati ovdje:

Majka iz Sarajeva očajna: Zlostavljaju mi dijete dvije godine, a policajac mu je zaprijetio da će ga napiti benzinom i zapaliti

Obzirom da je Adaleta veliki broj napada na njeno dijete i nju prijavljivala policiji, sada je sa tim izvještajima, nakon što je vidjela da napadi ne prestaju odlučila da tuži tu žensku osobu tridesetih godina čiji identitet još uvijek ne želi da otkrije javnosti za psihičko i fizičko maltretiranje njenog maloljetnog sina. Identitet osobe je poznat redakciji Source portala.

Ovo su samo neke od prijava, a jedna glasi ovako:

"Odgovorna je zbog...izazivanja osjećaja fizičke ugroženosti na taj način što je prišla mldb. Morić Benjaminu, rođenom 2004. godine, te je istog uhvatila za majicu u predjelu prsa obraćajući mu se riječima 'Došlo je vrijeme da te smaknem, cigane jedan, je*em ti majku u pi*ku'".

Istog dana obratila se i dječakovoj majci kada je prolazila ispred zgrade sa riječima "Je*em ti majku, ku*vo jedna, sad si ovuda prošla, nećeš više nikada, ne možeš ti podnijeti prijava koliko ja mogu platititi"