1.2.2021. 10:13
0
"Ovo su dva očigledna ubistva, ponosan sam zbog porodice Memić i Dragičević. Zahtijevat ćemo procesuiranje Dalide Burzić i ostalih"
U okviru istrage u predmetu ubistva Dženana Memića pripadnici SIPA-e pretresaju kuću Zijada Mutapa i Hasana Dupovca. Oni su, kako je potvrđeno za portal Istraga iz SIPA, već uhapšeni.

Zijad Mutap je tac Alise Mutap koja je u bila sa Dženanom Memićem u noći kada je smrtno stradao u sarajevskom naselju Ilidža. Hasan Dupovac je pripadnik MUP-a Kantona Sarajevo koji je tada bio šef Odsjeka za saobraćajne istrage.

Ifet Feraget, advokat porodice Memić za naš portal je kazao da sada imaju pravo da zahtijevaju procesuiranje Dalide Burzić i tužilaca koji su radili na ovom predmetu.

"Ponosan sam zbog porodice Muriza Memića, a isto tako i zbog porodice Davida Dragičevića. Mislim da je ovo i njima vjetar u leđa i očekujem da je ovo neki početak promjena u pravosuđu. Korumipiranim tužiocima nije mjesto u pravosuđu, ne smijemo ovakve stvari dozvoljavati. Dakle imamo sve dokaze, imamo pravo da zahtijevamo procesuiranje i Dalide Burzić i tužilaca koji su radili na ovom predmetu, kao i Želimira Lepira u Banja Luci i ostalih", kazao je Feraget u razgovoru za naš portal.

On zaključuje da ne bi došlo do ovoga danas da ne postoje osnove i dokazi da je Dženan Memić ubijen.

"Može se ljutiti ko na koga hoće, ali dokazi govore svojom vlastitom snagom. Prema tome, pravna država mora privesti pravdi one koji su pokušali da zataškaju ova dva očigledna ubistva. Ovo je potvrda da se počelo raditi na predmetu u skladu sa sadržajem dokaza, a dokaza mnogo ima. Da nije bilo osnova da se radi o ubistvu, sasvim sigurno da ne bi došlo do ovoga što se danas desilo", objašnjava on, te dodaje da se nada da će sve ovo ići u pravom smjeru.

"Ovo su slučajevi u kojima prvi put imate sve dokaze da tužitelji zataškavaju očigledna ubistva Dakle, ja vjerujem u ono što radi Tužilaštvo BiH i nadam se da će ovo ići u pravom smjeru nakon ova dva slučaja nama neće ni trebati reforma",
zaključuje on.


Novinar:
Mirza Malović

 

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.