4.2.2021. 13:39
2
"Znamo mi dobro na šta su četnički pokreti spremni, ucijenili su mi glavu na 60.000 eura"
Beogradski list Kurir 2019. godine objavio je vijest šokantnog naslova da je “glava atentatora na Vučića ucijenjena na 60.000 eura”, objavljujući fotografiju aktiviste Nihada Aličkovića.

Ovaj medij je tada prenio kako je četnički pokret na hitnom zasjedanju na Ravnoj gori raspisao 21. marta 2019. potjernicu za Aličkovićem, a onaj ko ga privede Prijekom četničkom sudu, kako su tada naveli, dobit će nagradu od 60.000 eura na račun.

Nihad Aličković je podnio tužbu protiv Kurira, a prvo ročište je zakazano za 9. februar. On konstatuje da je ovo jedan presedan u novinarstvu i da ovakve stvari nijedan sud na svijetu ne bi tolerisao.

"Ja očekujem prije svega da pravo odradi ono zbog čega i postoji. Očekujem to i od države u kojoj živim i radim da će ovaj put ipak Sud Bosne i Hercegovine, sudije i svi oni koji budu prisutni ipak donijeti pravednu odluku i presuditi u moju korist. Kurir koji smo tužili je zaista na jedan brutalan način stavio metu na moju glavu objavljujući moju fotografiju i kao predočavajući pismo gdje mi je glava ucijenjena na 60.000 eura. Kurir je sa tim napravio jedan medijski presedan, da na takav način nekome javno ugrozi život, ograniči kretanje i stavi metu na glavu. Ja vjerujem da takvo nešto nijedan sud na svijetu ne bi tolerisao", kazao je Aličković u razgovoru za Source.ba

Dodaje da se susretao sa velikim brojem prijetnji i da je to shvatio veoma ozbiljno, jer kako kaže, vrlo dobro zna na šta su četnički pokreti spremni.

"Od dana kada je Kurir to objavio krenule su masovne prijetnje, kako putem društvenih mreža, tako i na broj telefona. Bilo je jako dosta poziva, prijetnji i poruka na svaki mogući način osim lično i direktno. Međutim, ja sam to shvatio ozbiljno, sve je to uredno prijavljeno jer ipak mi puno toga znamo, prošli smo kroz period agresije na Bosnu i Hercegovini i znamo na šta su četnički pokreti spremni kada su u pitanju njihove prijetnje. Mi to nismo uzeli olako i uključili smo sigurnosne agencije", kazao nam je Aličković.

Novinar: Mirza Malović

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.