17.3.2021. 17:02
0
"Mladi su izloženi zloupotrebama društvenih mreža. Ne smijemo govoriti "neće moje dijete", gurnuti mu ekran u ruke i ostaviti ga u virtuelnom svijetu"
O lošim stranama Facebooka, Twittera, Instagrama.., o tome kako zaštititi današnju djecu od opasnosti koje nose društvene mreže i da li uopšte postoji način za to, razgovarali smo sa sociologom Dinom Abazovićem.
Jedan od najvećih izuma 20 vijeka je internet, a vjerovatno najveće ostvarenje na internetu su društvene mreže koje su spojile milijarde ljudi širom svijeta. 

Na žalost u svijetu društvenih mreža pojavilo se i veliko zlo zvano zloupotreba. 

Pogotovo smo u posljednje vrijeme svjedoci pojava pedofila u našoj zemlji koji su srećom uhapšeni (mnogi su na slobodi), a čije su namjere kroz korištenje društvenih mreža više nego jasne. 

Nedavno je naše istočne komšije, Srbiju, uzdrmala pojava internet grupe u kojoj preko 30.000 muškaraca između sebe otkriva privatne sadržaje, brojeve, fotografije i druge materijale svojih bivših (i drugih) djevojaka, što je zaprepastilo sve.

Sve ovo je pokazatelj u kakvoj se opasnosti nalazi današnja omladina, koja mnogo vremena provodi uz mobitele, tablete, laptope... i izložena je mentalnim bolesnicima, pedofilima, kriminalcima, osobama koje se predstavljaju pod lažnim imenima i slično.

O lošim stranama Facebooka, Twittera, Instagrama.., o tome kako zaštititi današnju djecu od opasnosti koje nose društvene mreže i da li uopšte postoji način za to, razgovarali smo sa sociologom Dinom Abazovićem.


NOVINAR: Mirza Kadić
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.