31.3.2021. 16:54
0
"Još nisam prežalio Pariz. Ovaj tim se ne može porediti sa onim iz 2011, ali čuda su u fudbalu uvijek moguća"
U razgovoru za Source bivši reprezentativac BiH, Darko Maletić, prisjetio se legendarne utakmice Francuske i BiH u Parizu, te je govorio o večerašnjem novom duelu Zmajeva sa svjetskim prvacima.
Fudbalska A-selekcija naše zemlje večeras će u 2. kolu kvalifikacija za Mundijal u Kataru, odmjeriti snage sa svjetskim prvacima Francuzima.

Šanse Zmajeva da nešto naprave u ovom duelu, realno, minimalne su. Ako se naš trenutni kvalitet i igra mogu suditi po onom što smo vidjeli protiv Finaca i Kostarike, onda nam se ne piše dobro jer dosta toga nije štimalo, a pred novim selektorom Petevom mnogo je posla.

Ipak, s druge strane stajat će veliki protivnik pa se svi nadamo da će Džeko, Pjanić i društvo imati dodatan motiv da izgaraju 90 minuta na travnjaku Grbavice jer nam samo takav pristup može donijeti neki rezultat. A i da se on ne ostvari, barem znamo da smo pokušali, jer tek je druga utakmica ovog ciklusa i još mnogo bodova i šansi ostat će u igri.

To jako dobro zna Darko Maletić, nekadašnji član Zmajeva, koji je na terenu u dresu državnog tima, bilo da se radi o prijateljskoj ili takmičarskoj utakmici, redovno ostavljao srce na terenu onda kada neki od kojih se najviše očekivalo to često nisu radili. 

Bio je Maletić akter i one velike utakmice našeg tima u kvalifikacijama za Euro kada smo gostovali Francuzima u jesen 2011. i pod palicom Safeta Sušića odigrali, po mišljenju mnogih, najbolju utakmicu u novijoj historiji bh. reprezentativnog fudbala. Tada je zamijenio umornog Mujdžu, a Francuzi su, na žalost, golom Nasrija s bijele tačke 15ak minuta prije kraja spasili bod (1:1) nakon vodstva BiH 0:1 (Džeko).

Nakon što je završio bogatu igračku karijeru 2017. (Partizan, Borac, Zenit, Celje, Rapid, Velež...) danas 40-godišnji Banjalučanin otišao je u trenerske vode, a trenutno trenira FK Ljubić. Za one koji ne znaju, Maletić je sa sjajnom generacijom Partizana iz 2008. i 2009. bio dvostruki šampion Srbije i osvajač Kupa te zemlje, da bi poslije postao i prvak BiH s Borcem.

U razgovoru za Source Maletić se prisjetio legendarne utakmice u Parizu, te je prokomentarisao današnju A-selekciju naše zemlje i večerašnji sudar s Francuzima.


NOVINAR: Mirza Kadić
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.