7.4.2021. 16:23
0
"Narod konačno mora shvatiti da nisu samo izbori prilika da se izrazi stav i nezadovoljstvo. S nama ovakvima političari mogu da rade šta hoće"
Jedna od šest osnivačica pokreta "Borba za život", Iskra Leko, za Source je govorila o formiranju ove grupe, njenim ciljevima, te je ukazala na glavne razloge zbog kojih političari u ovoj zemlji mogu da rade šta hoće.
U glavnom gradu naše zemlje jučer su održani mirni protesti koje je organizovala grupa aktivistica pod nazivom "Borba za život".

Aktivistice koje su najzaslužnije za ovaj događaj, Aida Feraget, Iskra Leko, Maja Gasal-Vražalica, Nejra Latić - Hulusić, Alma Abdagić i Lamija Omerbegović, zajedno sa stotinama bh. građana poslale su poruku bh. političarima u kojoj "zahtijevaju neopozivu ostavku Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH, te imenovanje novih saziva VM BiH i Vlade FBiH koja ima rok od 14 dana da izađe sa jasnim planom borbe protiv pandemije koronavirusa".  

Jedna od osnivačica grupe, Iskra Leko, za Source je govorila o formiranju ovog pokreta u čemu je veliku ulogu odigrao Facebook i gdje se u glavnoj ulozi našlo, zanimljivo, šest žena.

Iako su se do sad mnogi veći i agresivniji protesti pokazali kao bezuspješni u namjeri da se nešto promjeni u kantonalnom i državnom vrhu, Leko se nada da će "konačno proraditi ta svijest građana koja nam nedostaje već decenijama, čega je bh. vlast svjesna i to odlično iskorištava".

Poslušajte kompletan razgovor sa jednom od žena koje stoje iza pokreta koji je jučer ujedinio naše građane u Sarajevu. 


NOVINAR: MIRZA KADIĆ
 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.