17.1.2016. 13:42
0
Mate 8 je pametni telefon koji se puni za 30 minuta, a baterija traje više od dva dana
Na Sajmu potrošačke elektronije u Las Vegasu Huawei je predstavio Mate 8, pametni telefon čija baterija može trajati duže do dva dana, a puni se samo 30 minuta.

Osim toga, Mate 8 umanjuje emitovanje toplote jer posjeduje šestoslojnu termalnu mehaniku. 

Opremljen baterijom od 4000mAh, Mate 8 pruža energetsku efikasnost koja obezbjeđuje trajanje baterije i do dva dana normalne upotrebe. Zapravo, prosječan korisnik može koristiti svoj telefon bez punjenja 2.36 dana, dok će napredni korisnici telefon bez punjenja koristiti 1.65 dana, tvrdi kineski proizvođač.

Druga karakteristika je elegantan dizajn koji u prvi plan ističe njegov 6-inčni ekran visokog kontrasta. Odnosom ekrana i kućišta je 83 posto, ima zakrivljeno 2.5D staklo i kućište od aluminijuma koji se koristi u avio-industriji. Mate pokreće Huawei EMUI 4.0, zasnovan na Android Marshmallow 6.0 a unet je i split-screen mode, novu generaciju tehnologije očitavanja otiska prsta i tri nivoa sigurnosti za identifikacije otiska. Brzina kamere je povećana za četiri puta sa 14-bitnom preciznošću a Mate 8 ima novi Sony 16MP IMX298, čime je povećao veličinu senzora za 23 posto. Prednja kamera ima 8MP.

Riječ je prvom pametnom telefonu koji pokreće Kirin 950 chipset, sa CPU čija je moć 100 odsto poboljšana, GPU sa performansama poboljšanim i do 125 posto i efikasnošću baterije do 70 posto u odnosu na Kirin 925, piše Blic. 

(Adna Zukanović-Zilić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.