21.4.2016. 16:09
3
Cijene mobilnih usluga BH Telecoma su najniže u BIH
BH Telecom je aktivno učestvovao u izradi Odluke o usklađivanju cijena usluga mobilne telefonije i neke od donesenih ključnih mjera BH Telecom već primjenjuje dok će ostale svakako implementirati u zadatim rokovima. Iako je u konkretnom slučaju odstupljeno od propisanih načina regulacije tržišta, uz visok stepen kooperativnosti dominantnih operatora sa Agencijom, došlo se do zadovoljavajućeg rješenja za krajnje korisnike.

Međutim, treba istaći da je na press konferenciji RAK-a prezentirana uporedna analiza cijena tri telekom operatera  u kojoj je „ustanovljeno  da bh. telekom operateri imaju znatno skuplje usluge, posebno u domenu srednjih i velikih korisnika“, te da je „prosječna cijena korpe usluga za srednje korisnike (65 odlaznih poziva i 50 SMS poruka) u BH Telecomu 35 KM  i  prosječna cijena korpe usluga za velike korisnike (140 odlaznih poziva i 55 SMS poruka) u BH Telecomu iznosi 58,1 KM“, što predstavlja namjernu ili nenamjernu grešku, jer navedeni podaci nisu tačni.

Prema saopćenju BH Telecoma, s ciljem upoznavanja javnosti i korisnika, napominje se da su realne cijene značajno niže i iznose 18,45 KM (umjesto 35,00 KM po RAK-u) za korpu usluga za srednje korisnika  i 33,25 KM (umjesto 58,10 KM po RAK-u) za korpu usluga za velike korisnike BH Telecoma, te da su cijene ispod prosječne cijene u regionu. Za analizu su korišteni paketi MojMini15 i MojMidi30 koji sadržajno odgovaraju korpama usluga koje je RAK definisao kao srednje i velike korisnike, što se jasno vidi u tabeli ispod. 

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.